LCD Panel Technology Explained
Važno:
Citiraj:
Veliki nedostatak TN-Film panela je izrada u "samo" 6-bitnoj tehnologiji (svaka od RGB boja prikazuje se samo u 6 bita). Rezultat je prikaz samo 262.144 boja, tj. prikaz npr. sive boje u samo 4 gradacije. Različitim načinima "ditheringa" i nekih vrsta interpolacija prikaz se povečava na 16.2 miliona boja, ili čak punih 16.7 miliona boja.
|
Za ozbiljnu obradu fotki koristiti IPS panele + napraviti dobru kalibraciju monitora.
Konfiguracije su danas dovoljno snažne da prožvaču sve kaj im daš tako da najveću pažnju posveti odabiru monitora.
EDIT: kak je stvar sa led tehnologiom, jel ima tog kod nas???
-->
Citiraj:
Autor NisKoristi
2. Neznam kolika je razlika dosad sam bio na CRT-u koji mi je bio odlican. Kolega koji je nedavno kupovo za istu primjenu je reko da je TN najgora, ali neznam kolko se on razumije. Trebaju mi boje, prikaz crne i ostrina na razini da mogu pripremiti fotke za ispis.
|
koristan link -->
LCD Panel Technology Explained
Važno:
Citiraj:
Veliki nedostatak TN-Film panela je izrada u "samo" 6-bitnoj tehnologiji (svaka od RGB boja prikazuje se samo u 6 bita). Rezultat je prikaz samo 262.144 boja, tj. prikaz npr. sive boje u samo 4 gradacije. Različitim načinima "ditheringa" i nekih vrsta interpolacija prikaz se povečava na 16.2 miliona boja, ili čak punih 16.7 miliona boja.
|
Za ozbiljnu obradu fotki koristiti IPS panele + napraviti dobru kalibraciju monitora.
Konfiguracije su danas dovoljno snažne da prožvaču sve kaj im daš tako da najveću pažnju posveti odabiru monitora.
EDIT: kak je stvar sa led tehnologiom, jel ima tog kod nas???