Evo mene s carinarnice, dobio danas pismo da donesem račun na carinu kojim cu dokazati vrijednost paketa, hmmm ( ne pise kojeg paketa, jer sam ih naručio više ), tako ja ispirntao račune za sve kaj očekujem i zaputi se tamo.
S likom sam bio max ljubazan ali i spreman da se maksimalno posvadim s njime ako će trkeljat. Izašao mi je u susret, pošto sam donio račune za sve pakete koje očekujem, pa ih je odma objesio na njihovu ploču i napisao: "ne cariniti", a za paket koji sam dobio i zbog kojeg su mi poslali poziv zaračunao 50kn carine.
Veli:" uzastopno naručivanje = JCD za svaki paket", ali mogu naručit neke stvari jednom do dva put mjesečno bez ikakvih troškova,( ( kaj nije to onda uzastopno? O_o ), i onda počinje gestikulacija s drugim carinikom tipa:" ja bi na to 5 banki"; a drugi na to gestikulira nešto tipa "puna šaka brade", ( kao da me ni nema tamo

) )
Interesantno kako svi paketi koji su poslani od strane firme bivaju neocarinjeni, dok paketi koje mi šalju privatne osobe s jasno naznačenim "gift" labelom bivaju ocarinjeni.
Također me i fascinira naš zakon, u kojem stoji da nakon što predmet biva 8 dana ( ne radnih, nego ukupnih ) na carinarnici vraća se natrag pošiljatelju, ja sam pismo primio danas, a paket je stigao 29.12., logično da zvog Nove nitko ne radi, onda su se barem mogli udostojiti poslati preporučeno, kak stoji u "zakonu" ( Pod "" jer ga svaka pravna osoba u ovoj državi tumači kako joj odgovara. ), kak da recimo ja dođem po paket u sub, ned, praznikom, da provalim u carinarnicu pa im ostavim odokativno za pivu i ćevape + potrgan prozor

, a dani fino idu...
Ljudi, polažite ispite za carinike i špeditere, da ugrabite i svojih 10kn po paketu ili 5 banki, zavisi kak se dogovoriste s kolegom