View Single Post
Staro 02.01.2009., 01:54   #39
Lumen_Štrumpf
Registered User
Moj komp

Lumen_Štrumpf's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Da, iznesem svoje iskustvo sa kupnjom printera pod kraj prosinca, htio sam naravno nabaviti printer koji ima jeftini potrošni materijal(direktno se to odnosi na zamjenske opcije, jel' one originalne imaju samo jednu manu-skupo dođu), te izvidim situaciju na svim boljim prodajnim mjestima, te izbor padne na Canon Pixma 3500, te vidim ima za njega tri opcije kako mogu doći do jeftinog potrošnog materijala(kupovati zamjesnke tinte bez čipa, sa čipom ili puniti spreminke samostalno, preko probušenih...rupa), ali ponukan iskustvo potrebe dobrog izviđanja situacije, uvijek prije nazovem trgovaca da vidim jel' isti artikl imaju za profati, jel se počesto situacija razlike na netu i one na licu mjesta.
Saznah nakon par telefonskih razgovora da je moj printer koji htjedeh kupiti izvučen iz prodaje, te zamjenje, nekim novim modelom, mislim 3600, te mi ti novi modeli ruše cijelu koncepciju jefitnog potrošnog materijala, jer kako kažu trgovci, Canon bar jednom godišnje povuče modele iz prodaje, za koje su već na tržištu zamjenskih tinti se pojavile adekvatne zamjene za one originale.
Na kraju nađoh spas u Canon Pixma 2600 koja koristi dvije vrste spremnika( npr. za black PG-40 i PG-37), te pošto je 37-ica stariji tip spremnika, bilo je već za nju opcije da se samostalano puni spremnik, te tako ipak nađoh rješenje za potrošni materijal, a da ne dođe kao novi printer ili skoro kao novi, jel bih onda umjesto da kupujemo tinte, odmah kupio novi printer.