View Single Post
Staro 01.01.2009., 17:45   #269
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
stara poznata vrijedi i dalje - nema đabe ni u stare babe
Ja sam onda stara baba. U životu nisam nikad naplatio slaganje kompa. To mi nije primarni izvor zarade, a i mislim da je poštenije odraditi posao nekom iz usluge, nego uzeti siću i time rušiti cijene drugima koji rade isti posao, a to im je jedina zarada u životu. Kad bih išao zbrajati cijene svega što radim - instalacija winsa, jebanje s drajverima, pogotovo kad imaju neki egzotični komad opreme iz 90 i neke, instaliranje svih živih i neživih programa, slaganje zaštita ovih onih, dizanje dsla, slaganje i zaštita wirelessa, a da ih naplaćujem po standardnoj satnici, mogao bih čovjeku doći s cifrom od par somova kuna (ne zato što sam skup, već sam nekim ljudima doslovno znao provesti par dana s kompom slažući sve što su tražili), na što bi me poslali u 3 pm. I tak da lijepo uredno odbijem uzeti pare i promrmljam nešto da je to iz usluge i slično, jer znam da, bez obzira na to što sam proveo nekoliko dana radeći na njihovom stroju, svi očekuju da to bude u rangu 100 kuna jer kao "to je meni čas posla, ja samo klikam".

Al zato sam sad prestao raditi svim živima i neživima i sad uzimam strojeve jedino od bliske rodbine (geni kameni, s rodbinom se ne zajebava ), frendova i ljudi koji su to nečim zaslužili. Jednostavno ciše nemam volje, jer nisam pizda da samo dignem winse i onda snađi se druže, već svaki stroj koji dobijem stvarno složim najbolje što mogu, a to zahtijeva vremena i truda. Al barem imam zadovoljštinu u tome što se ljudi jako malo žale