Tema: HTPC 3kkn
View Single Post
Staro 01.01.2009., 16:29   #24
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
*Evo jedan update.

Jučer stigli Scythe Shuriken i vent Nanoxia FX12 1250. Moram priznati da sam se namučio sa stavljanjem ovog zadnjeg (one silikonske vijke sam jedva provukao kroz rupice na ventu i kućištu). Par slikica:

U odnosu na prije, sad sam zadovoljan količinom buke, makar nije idealno, al da bude bešumno ipak bih morao imati rješenje bez ventova, a to je malo preskupo... Za htpc je poprilično ok, budući da većinom kod gledanja filmova se ne primjeti gotovo nikakva buka. Hladnjak je ok, temperature su većinom iste ili par stupnjeva niže od stocka, a ono najbitnije - 100mm vent se većinu vremena vrti na oko 1500rpm i veoma je tih. Inače, u biosu sam stavio cpu Smart fan mode na PWM, zvuči mi tak bolje nego na auto, jel ima to kakvog utjecaja?
Mrvicu sam i undervoltao proc (sa 1.325V na 1.250V), tek tak, nek bude. Neznam jel ima kakve veze...
I jedna zgodna stvar kod nanoxia venta je ovaj kontroler brzine vrtnje:

Okrenuo sam ga na otprilike 800rpm i mislim da je to ok, temp su ok, a buka je zanemariva, dok se na max već malo više čuje šum...

Što se tiče juddera video materijala, malo sam isprobavao i našao jedan dobar programčić za usklađivanje frameratea - ReClock. Više ovdje:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...49#post1235749

I to je to. Samo još da pitam jel ima neko neki prijedlog u vezi onog povezivanja na monitor i plazmu?
agm7007 je offline