View Single Post
Staro 31.12.2008., 17:12   #1097
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Smontirao ja napokon Accelero S1. Ubilo me montiranje.

Prvo sam vidio da ježići koji dođu sa njime nisu baš neke kvalitete pa sam odlučio ih staviti samo na memoriju a na regulatorima sam ostavio tvornički Sapphireov jer se čini puno kvalitetnijim. Zatim sam smontirao S1 gore, upute su vrlo loše ali snašao sam se. Na kutiji nije ni pisalo da je kompatibilan sa 4850 iako je rev2 dok na stranici piše kako je kompatibilan ali dobro.

Sve ja fino to stavio u kantu upalio komp kad ono pregrijavanje. Izvadim ja van sve. I skužim da imam onaj klasični problem, da mi dodiruje jedan heatpipe onaj ježić na memoriji. Ok. Odcvikam je dio ježića tako da ostane par mm prostora.

Ali to nije sve. Kad sam skinuo sam hladnjak sa gpu-a, vidim po razmazanosti paste da je hladnjak dodirivao gpu samo na jednom ćošku, odnosno da nije uopće sjeo kako je trebao.
E tada sam zaključio da je to zbog onih plastičnih prstenova što sam podstavio između šerafića i hladnjaka točno po uputstvima. Skinuo sam onda i to stavio sve nanovo, u međivremenu kupio i 12cm vent xilence pa sam i njega smontirao.

Uglavnom sad je nadam se napokon sve ok.

U load sa ventom na 50% (upiknuo sam ga u ploču pa kontroliram sa speedfan-om):

idle: (poslije 3dmark06)

50% vent
GPU Temp (DISPIO) ~33
GPU Temp (MEMIO) ~39
GPU Temp (SHADERCORE) ~35

vent na 0% (5 min nakon opterećenja)
GPU Temp (DISPIO) ~44,5
GPU Temp (MEMIO) ~52
GPU Temp (SHADERCORE) ~47

load (3dmark06)

50%
GPU Temp (DISPIO) 47
GPU Temp (MEMIO) 60.5
GPU Temp (SHADERCORE) 51.5

vent na 0%
GPU Temp (DISPIO) 66
GPU Temp (MEMIO) 83
GPU Temp (SHADERCORE) 74,5

To su maksimalne koje je gpuz zabilježio, znači kod konstantnog igranja od sat vremena bi bile možda i malo veće a i u sobi mi je 22°C što je dosta nisko.
Jeli normalno da je MEMIO veći toliko od ostalih temp? Gdje je točno taj senzor?
Chome je offline   Reply With Quote