View Single Post
Staro 31.12.2008., 12:31   #1088
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Omega Pregled postova
ha?
evo kod mene naponska regulacija ugodno mlaka na dodir prstom, bez ikakvih pasivaca. ove 3 temperature sta spominjes iz gpu-z su mi manje od core temperature

Jel ti to gledas u full loadu?

Ajmo ovako - temp. sobe i okoline oko 24c? Kuciste zatvoreno (bilo kakvo bilo, vazan je i razmjestaj - propuh ventova unutra) - futuremark test i da vidimo temperature... od vrm-a do zadnjeg dijela grafe. Ovo pogotovo ljeti i nekom malom kucistu.

Mislim kod mene je to sve bilo super, ali radi toga jer sam temp. freak pa je bilo 15-tak ventova u prici i hladilo se grafu odiza s ventom (koji je puhao i po northbridgeu, jer se prst nije mogao na tome drzat uz duzi load grafe).

Iddle temperature su super, ali one nemaju nikakve veze s burn testom i duzim kontinuiranim 3d loadom.

Samo za referencu cu dati svoje temp (jedna club3d hd4870 s s1 i 120mm ventom u pogonu - 790mhz gpu, 1100mema, 10-tak ventova u kucistu):
iddle: gpu oko 36, mem. kontroler oko 40, vrm 45, temp s zadnje strane grafe oko 40-tak.
load: gpu 45, mem. kontroler 52-55, vrm 80-85, zadnji dijelovi oko 90tak+.
Ovdje nije u pitanju burn test od futuremarka, vec obican vantage.

Kad se grafa clocka iznad 790 (sto je dopusteno u ccc), vrm poludi pod duzim loadom i ode na 110-120c samo tako, sto rezultira gasenjem sistema mada je grafa na prvi pogled stabilna na tim taktovima.
Pippincro je offline   Reply With Quote