Ovako ljudi, imam jedan problem. Do jučer sam imao sretno overclockanog E4400 na 2.66 GHz. Nakon jednog reboota, revertao se na 2.0 Ghz. Dobro, no big deal, zna se dogoditi, jako jako rijetko, ali zna, u biosu si za tren posla, vrate se postavke i stvar šljaka. Bio sam napravio sve testove moguće na 2.66, stvar je bila rock solid.
Kao što sam počeo, vratio se na 2.0, vratim postavke nazad, međutim ne trza, uvijek je na 2.0 ghz. Već sam izludio, apsolutno nikako da ga natjeram da se vrati na 2.66. U očajničkom potezu sam updateao bios na F4, problem ostaje isti. Uslikao sam par slikica iz biosa, ako će to što pomoći.

Tu sam poisključivao CPU EIST funkcije i slično, sjećam se da je trebalo nešto od toga isključiti.

Tu sam uključio Host Clock Control, stavio FSB na 266, ovo čudo za memoriju na 3.0, tako da RAM bude na 800 MHZ, to je prije radilo savršeno.

Stavio sam i ovu sliku da se vidi ostatak konfiguracije, sve je na auto kao i prije. Ne pomaže majstorisati po ovim opcijama.
Znam da je sve skupa malkicu čudno. Da li je netko imao ovakvih problema i kako ih rješiti?