Citiraj:
Autor Codiac
e ovako  gledao sam sad sve i svasta uglavnom dali mi moze netko preporuciti
sat ovakvog izgleda
http://www.deal.no/data/img/produkt%...%5C1-1117e.jpg
obavezno metalna narukvica
nemora imati nista od kerefeka samo datum
automatik
da je srednje velicine
do 500ojra
i dali je dobavljiv u hr  a i nemora ici cu van po njega ak je jeben.
i da sat se NESKIDA ono imam fossila starog 5 godina nije bio dana da je bio skinut...
|
Ja osobno volim pogledat i koja je točnost i koji mehanizam je u satu.Nemoj se žurit s odabirom i traženjem-to ti je pola zabave lol. U prijašnjem postu si naveo Seiko 5 - to ti je ok sat ako tražiš sat koji je jeftin(i kvalitetan za cijenu koju si platio),pouzdan i ako ga i izgubiš ili razbiješ kupiš novi.
Inače Seiko je u glavama ljudi "jeftina" marka što je donekle točno za modele koji se ovdje kupuju.
No Seiko je iznimno kvalitetan brand i njihovi top modeli koji su samo za japansko tržište imaju visoku cijenu (od 4000 dolara nadalje),nevjerojatnu točnost za automatske satove (bolju od COSC standarda) i rade i nakon 40-50tak godina bez problema.I ono najbolje kod njih ti je da oni proizvode svoj sat isključivo u svojoj tvornici sa svojim dijelovima,čak imaju i svoje lubrikante što ne znam da li ima ikoji švicarac.Nedavno su pobrali nagrade za svoj Spring Drive mehanizam koji je još uvijek skup ko Sv.Petra kajgana..
Njihov ti je i Orient koji ima svoje mehanizne,pogledaj si i njih malo možda ti se svidi koji model,najkvalitetniji su tu Star Royal i Royal Star linije,zatim Orient Star. Čak i jeftiniji Orientovi modeli imaju safirno staklo te neke kerefeke koje se obično nude u "skupljim" brandovima.Što se dostupnosti tiče kupiš si online od ovlaštenih dilera jer kod nas ih nema a cijena bi ti bila dupla.
Npr.Sportura Seiko model onaj HONDA racing team model je kod nas bio preko 4000kuna kad sam je gledao a kupiš ga online za 1500kuna

,toliko o kvaliteti i cijeni nase ponude.
Nadam se da sam ti otežao izbor