Molim Vas da mi netko što hitnije proba dati odgovor na moj problem.
Prije dva tjedna u H*Spota uzeo sam računalo na koje je circa izdvojeno oko 9000 kn!!!
Ne nalo složit ćete se...
Glavne komponente su slijedeće:
RAM, 4 GB (2GB + 2GB), DDR 2, PC-6400, 800 MHz,
PATRIOT VIPER Extreme Performance (PVS24G6400LLK)
HDD HITACHI 500 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min., 16 MB
cache
DVD pisac, DVD±RW & DVD±R & DVD-Ram, LG
GH20NS15, 20x, 8x dual layer 8,5 GB, SATA, bulk, crni
Mon. LCD 22" SAMSUNG SM 2253LW, 2ms
Intel® Core(TM) 2 Duo E8500 2x3.16 GHz, 6MB LGA775,
BUS 1333MHz, Wolfdale, BOX
MBO DFI, s. 775, Blood Iron, P45-T2RS, Intel P45, BUS
1600 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps,
ATX 2
Midi Tower, CHIEFTEC Mesh CG-01B-G-350, 350W,
crno-bakreno
VGA PCI-E BFG, GTX 260 MAXCORE OC, GeForce GTX
260, PhysX, 896 MB, Dual DVI, HDTV, HDMI
Na sve to dodat je Fortronov 650 W adapter da napaja GTX 260
postoji još par perifernih komponenti no one su nebitne...
Kad sam donio kući računalo prvo što sam zapazio bila je užasna buka koju je računalo proizvodilo.
Nakon što sam shvatio da nema smisla trpiti buku na računalu od 9000 kn nazvao sam servis.Oni su mi rekli da je to od ventilatora te da uzmem neki tiši te da donesem računalo da ga zamijene.Uzeo sam Sharkoonov 90mm od 20db i zamijenili su ga sa onim koji je bio od CaseBowlera koji j e radio na 40 db.
Vratim ja računalo kući međutim buka je i dalje tu, tek nešto tiša ali i dalje strašno.Malo ja uzeo proučavat stvar i shvatio da se kućište nenormalno trese od vibracija ali definitivno ne od stražnjeg ventilatora.Kućište od Chiefteca je još metalno da stavr bude gora...
E sad mislim da me razumite.Kučište nesmim otvarat zbog naljepnice i garancije.Dva puta je već bio u servisu nisu napravili ništa.
Šta da radim.Ima koja fora kako smanjit vibracije a da ne otvaram kućište.Očajan sam.Tip ,da prostite , se*e da je to tako kad se skupe komponente stavljaju u jeftino kućište (599kn pa ti vidi ), a usput oni su mi napravili takvu ponudu.
POMAGAJTE!!!