Citiraj:
Autor xvx1
Da ti malo zakompliciram izbor, imas jos i MSI wind U90 (iste spec. kao i Acer Aspire One, ali bez Windowsa i 80GB HDD-om) za 2400 kn i MSI Wind U100 s Windowsima i 10" ekranom ali i dosta iznad 3000 kn.
Po mom misljenju, ako ti treba baterija i 10" ekran, onda je Asus najpovoljniji, ako ti je dosta 9" i ne trebaju ti Windowsi (ili ih vec imas) onda bez razmisljanja MSI Wind U90. Za 400 kn koliko je jeftiniji od Acera kupis bez problema HDD od 250 GB, a i osvojio je dosta "product of the year" i "notebook of the year" nagrada.
|
MSI Wind U90 je totalno neisplativ, jer 2.5" 160GB hard košta minimalno 300injak kuna, a Linux s kojim dolazi je u komi, i obavezno mora ići neki drugi OS,što je dodatna komplikacija.
Kod AAO ne dolazi do uvijanja tipkovnice i fakat je do jaja. Dovoljno velika i praktična.
Onome tko TREBA 10", taj neće imati dileme, ASUS 1000 is the way to go.
Osobno sam se uvjerio kako je AAO dovoljno jak za multitasking i kako mali Atom nudi svašta, i siguran sam da će onaj kome treba malo solidno računalo to znati i cijeniti.
Naravno, ovdje ulazi i jača baterija u faktor od strane Asusa.
Moj osobni izbor je AAO jer mi je trebalo prijenosno računalo što praktičnije da mogu vrtit prezentacije i tu i tamo nešto raditi na njemu. Ispalo je da je ekran vrlo kvalitetan i čitljiv, i da je sposoban puno više nego što su bili moji prvotni zahtjevi, koji su se kasnije povisili.