View Single Post
Staro 29.12.2008., 02:56   #71
Paso
Registered User

Paso's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Sada me vec polako plasis plasis. A kozmicke zrake i ECC se sigurno ne spominju niti u jednom IBM dokumentu. Naravno, slobodno me (nas) razuvijeri linkom...
http://www.research.ibm.com/journal/rd/523/heidel.html

Gle, IBM, alpha čestice, ECC, problemi s time i sve to u "jednom IBM dokumentu".
Čovjek uvijek nauči nešto novo... Ili IBM voli humor?

No, ovo mi je sada samo Google prvo puknuo - nisam ovaj dokument prije vidio, ali zgodan je jer priča baš o tome. Kada sam jednom davno čitao na tu temu, bila je hrpa druge dokumentacije na koju sam naletio i mislim da sam prilično dobro zapamtio poantu. BTW pola te tehnologije je razvijeno baš zbog problema koje su imali u svemiru. Prvo su ih rješavali kompletnim redundantnim sustavima, ali kasnije su se dosjetili inteligentnijih rješenja...

Citiraj:
Novi 6 jezgreni Dunningtoni idu ko alva, a dobar dio ih zavrsi u produkcijskim racunalima.
Booo. Još mi se nitko nije pohvalio. Ljudi su samozatajni.

Citiraj:
Kad smo vec kod Apple servera, baci oko ovdje sto uradih od dvije vintage Mac masine...
Imao manje-više sve to... 8500 je bio recimo moj favorit (slično kućište kao 8100), ali s Nitro pločom, totalno ispred svega u svoje vrijeme... strašan stroj. Većinu toga držimo u PEEK&POKE-u. Da li si nas kada posjetio?
Paso je offline   Reply With Quote