View Single Post
Staro 29.12.2008., 00:17   #70
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Paso Pregled postova
Da bi to bilo moguće stroj mora imati ECC RAM, a naravno da samu provjeru ne radi konkretni RAM "keks". :-)
Pa ta konstrukcija i jeste pogresna. ECC je svojstvo memorijskog kontrolera a ne RAM modula. Modul mora imati samo dodatni/e bit/bitove (obicno implementirane u vidu memorisjkog modula) - hoce li kontroler koristiti neki oblik ECC-a, paritet ili nesto deseto ne ovisi o memorijskom modulu.

Citiraj:
Nije humor! :-) Dio ECC priče dolazi iz Apple dokumentacije, a dio se može čitati po netu. Ne mislim na nečije blogove, nego na reference poput IBM-a i slično.
Sada me vec polako plasis plasis. A kozmicke zrake i ECC se sigurno ne spominju niti u jednom IBM dokumentu. Naravno, slobodno me (nas) razuvijeri linkom...

Citiraj:
Vjerojatno, ali koliko ljudi znaš s Opteron strojem u toj klasi? Ja niti jednog - čak niti u našem DIR-u. OK, moguće da se krećem u krivim krugovima.
Izgleda.

Novi 6 jezgreni Dunningtoni idu ko alva, a dobar dio ih zavrsi u produkcijskim racunalima.

Citiraj:
Trik kod ovog stroja je što je odlično i kvalitetno složen za razmažene ljude koje hardver zapravo ne zanima.
E, ovo je prekrasno receno i mislim da je tu svaki dodatni komentar suvisan. U potpunosti se slazem!

Konsternacija je zavladala kada je bilo objelodanjeno da sam "presao" na AMD. Zapravo sam presao na nesto jako lijepo slozeno cudo za "razmazene" i unatoc tome sto ponesto i znam te me donekle hardver zanima, BMK sto je unutra (ok, lazem, upravo trazim low profile bracket za SCSI karticu da utrpam unutra normalan disk, a onboard grafika se mijenja s Quadro NVS-om, ali generalno je princip priblizno slican... ), dok god je kuciste malo, seksi, tiho i sve radi kako spada.

Citiraj:
Ne vidim zašto bi Apple bio "deplasiran" u serverskom svijetu, ali svatko ima pravo na izbor.
Support, cijena, hardver/softver, trzisni udio. Ne nuzno po tom redosljedu, ali je svaki segment jednako za qurac.

Kad smo vec kod Apple servera, baci oko ovdje sto uradih od dvije vintage Mac masine...

Citiraj:
Hvala na razumijevanju! :-)
Takodjer.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote