Pozdrav, ponovo =)
Ovako, odlučio sam se za opciju flashanja BIOS-a iz windowsa. Razlog tome je što mi floppy malo radi, malo ne,
pa nisam htio riskirati. Proučio sam sve i skinuo zadnji @BIOS (alat za update BIOS-a za Gigabyteove matične).
Našao sam svoju mbo na listi na kojoj ima 6 različitih GA-K8NF-9 matičnih (zaključih da je moja sa dodatkom Rev 1.x,
pošto sitnim slovima na dnu manuala od mbo piše Rev. 1001).
Skinuo .exe file koji se raspakira u 3 filea : FLASH892.EXE, autoexec.bat i k8nf-9.12k (skinuo sam i verziju K8NF-9.F11).
E sada u uputstvima piše da u @BIOS-u učitam ovaj zadnji od navedenih i flasham BIOS sa njim.
Međutim i jedna i druga verzija izbace error na 50% flashanja (hvala bogu snimio sam prijašnju verziju biosa pa sam vratio sve
na staro).
.EXE file nisam pokretao jer neznam što točno radi i nije spomenut nigdje u manualu od mbo!
Sada mene jako zanima, dali sam fulao BIOS (tj. odabrao za krivu matičnu, što jako sumnjam) ili možda moram flashati
verziju po verziju, znači ako imam verziju F2, da moram prvo staviti F3 i tako sve do F12? Ili je možda stvar u @BIOS-u (pošto
nisam uzo verziju sa cd-a od mbo nego sam skinuo sa GB-ove stranice)?
Molim vas pomozite, stvarno bi htio imati zadnji BIOS prije oveclockanja proca.....
Unaprijed hvala!!!