View Single Post
Staro 28.12.2008., 15:48   #958
MacOSX Master
Lexus rida'
Moj komp

MacOSX Master's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Sapphire HD4870 1GB napajanje

Poštovanje!

Imam jedno pitanjce u svezi napajanja za Sapphire HD4870 1GB, link za detaljniji info je ovdje.

Ono što me zanima je, koliko treba biti priključeno PCI-E kablova? Kartica na sebi ima 2 x po 4-pin utora.

Komp mi je iz siga, a imam napajanje Zalman ZM-600HP.

Trenutno sam stavio 2x 4-pina u karticu i sve je ok radi ali, pošto to napajanje podržava dvije kartice u CF-u ili SLI modu, ja više nemam gdje izvaditi još dva 4-pin (u slučaju da kupim još jednu takvu, a imam namjeru).

Možete na linkovima vidjeti da napajanje ima jedan PCI-E 4-pin koji izlazi iz napajanja skupa sa glavnim i CPU napajanjem a ima još jedan utor za PCI-E u slučaju da mi treba za drugu karticu!

Nisam isprobavao da li kartica radi samo sa jednim, bojim se da je ne bi ubio, ipak je bila 2500 kn!

Pitanja su:
Da li bi mogla kartica raditi samo sa jednim 4-pin konektorom uključenim u nju?
Ako ne, gdje (na napajanju) da uključim dodatni PCI-E kabel za drugu karticu?

Neko vrijeme je bio drugi PCI-E kabel uključen u S-ATA konektor na napajanju, i sve je ok radio (kum je krivo spojio, nije vidio da ide iz napajanja jedan PCI-E nastavak, a drugi se dodatnim kabelom spoji)

Skinuo sam sve manuale na sapphireovoj stranici, pretražio ih i svi se vežu koje im napajanje treba za nju ali meni treba, kao što vidite, nešto sasvim drugo!

Znam, malo i nisam baš bio jasan ali bude se kroz par postova pojasnilo

Unaprijed hvala na odgovorima!

LP
MacOSX Master je offline   Reply With Quote