Evo nešta u svezi plazme PV80.Na ovom forumu taj TV je toliko hvaljen da sam čak mislio promjeniti namještaj zbog njega. Uz sve navedene prednosti koje plasma ima(kut gledanja, crna boja, brzi pokreti) ja nisam primjetio ova da ima bolju sliku od mog v4500. Baš sam jučer išao gledati 37PV80 kod prijatelja. TV mu je podesio neki poznanik koji se kuži u to. I naspram mog LCD-a slika je jednostavno isprana, a sa 2m odakle to gleda vide se sve nepravinosti. Kad sam mu to napomenuo rekao je da je to "prirodna slika" i da LCD daje neprirodnu sliku(dakle očito je poznanik iz plazma klana

). Onda smo išli kod mene vidjeti moj v4500 i komentar je bio: "U j... te pa ovo je super!"Gdje god sam gledao taj TV(PV80) slika mi je izgledala nekako mutnjikava i mislio sam da je to problem settinga. Sad mi je jasno da ta plazma vjerojatno jest best-by ali da je baš bolja od kvalitetnih LCD-a ne bih se složio. Ima prednosti. Za malo love dobiješ ogroman TV, slika je generalno dobra i sve ono što sam već naveo. S druge strane nije to toliko dobro. Onaj odsjaj ubija, igre izgledaju lošije nego na mom TV-u, HD nema razlike(ako zanemarimo oštrinu koja je na strani v4500) , a obični signal izbliza ima šum kao i moj. Iz daljeg je na oba TV-a jednako dobro.. Dakle bez namjere da izazovem i proturječim ljudima koji se očito kuže u TV-e tvrdim da je sve malo razvikano. Ako se neko odlučio za LCD vjerojatno je to učinio na osnovu toga što mu se dopala slika. Mislim da nema potrebe stalno ponavljati:"Nisi to trebao uzeti-trebao si ići na PV80." Mnogima slika sa LCD-a paše bez obzira što je "neprirodna". S druge strane ne mogu se oteti dojmu da je slika na PV80 jednostavno isprana u odosu na LCD i daleko od prirodnosti osim ako to što vidimo na njoj ne proglasimo za prirodno.