Evo, prva Kuma se prodala danas pa sam napravio test i napisat ću mali review o iskustvu jeftine kante...
Znači proc je 7750 sa stock coolerom, matična je MSI KA790GX, rami 2x2gb Kingmax 1066, 500gb seagate 7200.11...
Prvo što mi je upalo u oko neki dan kad sam upogonio 7750 je da su temperature u odnosu na Phenoma bolje, moj Phenom 9850 na defaultu sa Nexus XIR-3500 ima iste temp kao i 7750 sa stockom, a to je 32°... Na 3.2 7750 ide sa default 1.35 voltažom, pritom je u idleu temp 38° dok je moj Phenom na 3.2 upogonjen 1.40 voltažom i grije se 42°...
E sad dolazi lošiji dio, matična MSI je teško govno, nabavio sam ju ispod 500kn i stvarno toliko vrijedi, ni lipu više... Moj Asrock ju ubija u svakom pogledu... Ono najgore je što htt ne ide ali baš ništa, bios je očajan, sama ploča ne izgleda primamljivo, layout loš, kingmax se ne boota na 1066 nikako, bios se resetira na default sve do 2.30 voltaže i odustao sam brzo jer isti rami na Gigabyte i Asrock 790GX rade bez beda... Moja ocjena 2 samo zato jer ima spdif, hdmi i esata na i/o panelu i poštenu cijenu...
Uglavnom, preko 3.2 sam stavio voltažu procu do 1.5 u koracima i tek je onda uspio bootat na 3.3 i rezultati su na brzim everest testovima i super pi isti kao na Phenomu pa ih ne treba ekstra spominjat ali su zato temp otišle u nebesa... Neophodan bolji hladnjak...
Orthos jako brzo puca i jednostavno na MSI ploči to ne ide preko 3.2 dok po netu vidim već dosta rezultata 3.6+ ghz što znači da treba bježat od ove kombinacije...
Za kraj capture, ima još sigurno nekih informacija koje sam ovako brzinski zaboravio napisat pa ako nekog još nešto zanima nek pita...
Validacija