Bok svima,
Nabavljao sam prije 2 tjedna računalo, po komponentama sa namjerom da ga sam sastavim. Veći dio sam nabavio u Ve-milu, dok sam procesor i matičnu uzeo u HGspotu (pogreška

), čisto jer mi u Ve-milu nisu ništa ponudili, a nisu imali što sam tražio.
Za početak matična koju sam uzeo u HGspotu:
MBO DFI, s.AM2, LAN PARTY UT 790FX-M2R, AMD RD790, BUS 2000 MHz serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, FireWire, ATX 2
preporučam ne kupovati. ima užasan manual, Diagnostic LED sa oznakama koje nigdje nisu objašnjene, internet stranica koma, nema update za BIOS, ukratko, zaobići u širokom luku. dakle,matična nije radila, nakon čega sam imao cijeli šou sa servisom i kad sam ipak dobio nalog za zamjenu,
Sad dolazimo do originalnog i najvećeg problema, računalo se ne boot-a. Jednostavno ne podiže bios i/ili ne podiže sliku. Isti problem bio je sa prvom matičnom (ali tu je bila matična problem, prema servisu, a i mojim testiranjem, jer sam uzeo procesor, RAM i grafičku od frenda i spojio na matičnu i svejedno nije radilo).
Dakle, trenutne komponente (sa drugom matičnom) su:
Matična: MBO SAPHIRE, s.AM2, PureCrossfire AM2RD790, ATI RADEON 790FX, BUS 2000 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 2x1Gbps, FireWire, ATX2
Grafička: SAPPHIRE RADEON HD4870x2, 2GB DDR2, PCIE, TVout, DVI
Napajanje: Chieftec power supply 750W Turbo Series, Cable management,
4x12V, Active PFC, 14cm fan
RAM: DDR", 4GB (2x2GB kit) PC8500(1066MHz) OCZ, Reaper, DC kit
CPU: AMD Phenom 9500, 2,2GHz, 4Mb c., socket AM2, BUS 3600 65nm,
BOX (quad core)
Problem i nakon zamjene matične je ostao. Računalo ne diže BIOS i ne daje sliku na monitor.
Više ne znam što bih, pa dok čekam radni dan da odem u Ve-mil servis da li je netko imao slične probleme? Ili nešto od gore navedenog nije kompatibilno?
Moja sumnja je i dalje na matičnoj jer Diagnostic LED starta "prebrajati" stanja od 00 pa do 88 ili izbavi neka slova, ali nikad ne piše FF. Što je jedino što znam što je = fully functional.
zbilja sam očajan

i ako netko zna išta, molim vas POMOĆ!!