Citiraj:
Autor hullabaloo
Pumpu mozes pogledat negdje gdje se prodaje oprema za akvarije. Trazis neku od 1500L/h i molis boga da ti spojnice ne iskoce  Salim se. Nema potrebe ako ces imat dva bloka. A i smisao vodenog nisu samo performanse, treba bit i tiho.
|
NewJet pumpe u Pet Shopu su vrlo tihe i mogu se koristiti kao potopne ili prolazne (kod mene je 1700l/h) a glede snage postoji jedan mali trik. Kod mene tok vode je složen da pumpa ne gura pritisak u sistem koji je unutar kučišta već vuće vodu iz GPU i CPU bloka (naćin spajanja kod mene: pumpa vuće iz GPU bloka koji vuće iz CPU bloka koji "svježu" vodu dobiva iz hladnjaka) prema sebi i onda od pumpe ide prema rezervoaru. Prednost ovakvog naćina spajanja je u tome što eliminira mogućnost curenja unutar kućišta jer ako postoji "slabo" mjesto u sistemu onda neće curiti voda van već će vući mjehuriće zraka unutra što se takodjer ne smije zanemariti jer previše zraka na lopaticama pumpe moža syebati istu (najbolje je da istog uopće nema). Temperature su 30-32 idle, 39max (RealTemp, ASUS utility daje malo bolje rezultate

)