Citiraj:
Autor Igor_Zg
Pitanje za CPU blok...
Sad kad stavim na Sck.775 ovaj blok hoću li ja moći poslije samo kupiti adapter da si ja to fino stavim na budući Sck.1366 CPU? 
|
Nisam siguran, to je do proizvodjaca bloka, mada mislim da ne bi bilo previse problema s montazom
Citiraj:
Autor Igor_Zg
Malo sam google-ao i našao sam ova 2 pokrova na testu sa DDC-1T pumpom.
http://www.overclock3d.net/reviews.p...ops_shootout/3
U testu se vidi da je XSPC koji je napravljen od pleksija malo bolji od EK pokrova ali je EK rađen od nekog metala, dal mi je bolje odabrat XSPC ili EK, pitam jer se bojim da ne pretegnem plexi pa da mi propiški
|
mala je razlika. i jedan i drugi su odlicni. Da postoji sansa da plexi krcne ak se pretjera. zato oprez.
Citiraj:
Autor Igor_Zg
Ova 4870 se grije prebrutalno, osobno mislim da je ATI ugradio grijače u grafu, jer di god je pipneš dok radi nekaj => prži
misliš da bi sve ovo moglo ići na jedan Thermochill radijator?
hoće pumpa moći sve gurati? Modana ili serijska DDC-1T?
|
Thermochill PA120.3 je zakon. Nema price. Ako ga moes nabavit, cestitam

A za pumpu nece bit problema.
Citiraj:
Autor Igor_Zg
Može li se složiti regulacija pumpe?
|
Mislim da je moguce jednostavno uz pomoc potenciometra, mada ne vidim potrebu jer je pumpa stvarno tiha. Jos ak je malo izoliras
Citiraj:
Autor Igor_Zg
Vidim da tu preporučuješ EK pokrov...
|
EK ili XSPC. EK malo sigurniji za radit.
Citiraj:
Autor Igor_Zg
kako se točno mod-a pumpa i koje su točno benificije tog mod-a?
|
jednostavno.
Beneficije, bolji protok.
http://windycj.pixnet.net/blog/post/6590735
Citiraj:
Autor Igor_Zg
uglavnom da rezimiramo sad situaciju za sve komponente, idem vjerojatno na 1 loop, jer dupli loop me košta preko 5000 kn
|
Slazem se. Nema potrebe rasipat se s novcima. Ionak je to skup sport, jos bacat novce. Valja ustedit malo.
Citiraj:
Autor Igor_Zg
CPU blok: D-TEK FuZion v2 CPU Block (Planiram ostaviti i TR IFX-14 kao backplate passive cooling)
GPU blok: neki blok od EK ili za 4870 ili 4870X2 ili možda nešto 3., nebitno(ovisi koja će grafa bit u igri)
RADIJATOR: Thermochill PA120.3
PUMPA & POKROV: Laing DDC-1T & EK X-TOP(čini mi se bolje od pleksi izvedbe)
|
Super. Ovaj radiator ce ti sluzit samo tako. Sve komponente su odlicne.Kad se pozelis dodatnih blokova (citaj NB, SB, MOSFET) sve ce bit bez problema.
Citiraj:
Autor Igor_Zg
VENTILATOR:

ovi mi izgledaju dobro i imaju regulaciju vrtnje: Nanoxia FX12-1250 120 mm
on mi je npr zgodan, kad će mi comp biti u idle-u onda ventove stavim na neki minimum. A kada idem igrat nešto ili radit nešto ozbiljno, pojačam i to je to 
koji bi bio bolji? ima verzija koja radi kao na 1250 rpm i na 2000 rpm.
Ili neki drugi koji bi se dalo regulirat ili koji ima iznimno dobar protok zraka a da se ne čuje, npr. da ga z'modam na 5V?(da, ja hoću ovce i novce  )
|
Ja bih uzeo ova 3 Chiefteca i spustio na 5V. Rebrandirani Yate Loon, koga prate samo najbolje rijeci. To su odlicni ventilatori. Na 5V tihi, propuh dobar, bolje ni netreba ni za igranje ni nista drugo. Sacuvaj 200 kuna.
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=22757
Mislim da ova nanoxia na 2000RPM nikad ne bi pala ispod 1000RPM, prije 1100-1200RPM. A regulacija vrtnje. Morat ces se stalno zavlacit iza kucista.
Crijeva kupi malo kvalitetnija (al nemoj pretjerivat) jer ova iz Peveca su ipak malo prekruta. 2m do 2,5m ce ti bit sasvim dovoljno.