Citiraj:
Autor Igor_Zg
pozdrav svim znalcima
imam plan i neka pitanja kako da si napravim vodeno
1. vodeni krug bi se sastojao od navedenih komponenti i hladio bi zasad samo CPU a poslije NB i MOSFET-ove:
D-TEK FuZion v2 CPU Block
Magicool Pro III(3 x 120 mm venta stanu)
Noctua NF-P12 120 mm, 3 komada za radijator
EK-Multioption rezervoar 250 rev. 2 => 295 ml
EK Anti Cyclon
topologija: CPU => NB => MOSFET#1 => MOSFET#2 => PUMPA => REZERVOAR => RADIJATOR => CPU
NB & MOSFET#1 & #2 bi vjerojatno poslije ubacio u loop, ili da to odmah ubacim?
|
Nisam bas neki totalni freak kad je u pitanju vodeno hladjenje, ali odabir dijelova ti je pravi. Nisi jos spomenuo crijeva, ali 1/2" is the way to go.
D-Tek fusion je odlican blok, narocito ako ga mislis koristiti u multiloop (a vidim da namjeravas), jer je jako malo restriktivan. Inace, ili D-Tek (multiloop) ili EK supreme, single, ali naravno da i on ide u multi opciju, iako je malo slabiji po pitanju restrikcije od D-Teka, uz koristenje jace pumpe.
Moje osobno misljenje je da su mosfet blokovi bespotrebni. Interesantno je to sad sve ubacit u vodeno, ali sta ces imat od toga. Ne previse, osim sto ce izgledat ljepse. Ja bih sacuvao novce, a ako bas budes htio, lako je kasnije ubacit njih.
Citiraj:
Autor Igor_Zg
u nedoumici sam između dvije pumpe:
Swiftech MCP655 sa regulacijom brzine ili Laing 12V DDC-1T pumpa
|
Swiftec je u stvari Laing D5 sa regulacijom brzine.
DDC-1T u kombinaciji sa pokrovom (TOP) je po meni bolja varijanta jer je pumpa tisa, manja, i cini mi se lakse ju je zavuc. A ako ti zatreba veci protok, lako je mozes modat u plus verziju (mali lem), i u kombinaciji sa pokrovom je jaca od D5.
Citiraj:
Autor Igor_Zg
ali me zanima čemu služi EK Waterblocks DDC X-TOP pokrov za Laing DDC-1T pumpu?

|
To vec spomenuh. Laing pumpa po defaultu je dosta slaba, pa je pokrov, ako smijem rec, obavezan. Razlika u performansama je velika, kako u protoku, tako i u head pressure (koliko visoko pumpa moze gurat vodu - jako bitno za multiloop jer vise blokova=restrikcije protoka= znas vec.
Citiraj:
Autor Igor_Zg
jel ovo koristi kao mali rezervar ili kaj? ova plexi "kutijica" sa "padinom" kod HDD bay-a.

|
Rezervoar
2. Drugi vodeni loop je naravno sve isto, ali samo sa GPU blokom.
Ja ne bih isao na 2 odvojena loopa. Trosak je, a nece se previse osjetit na performansama.
Sve ono gore sto si spomenuo + Laind DDC-1T (modana u plus verziju - jako jednostavan mod) sa EK pokrovom i 1/2" crijeva ce bit dovoljno. Radje si pokusaj nabavit Thermochill PA120.3 radijator i nema zime (odnosno ima
preporuka:
1. D-TEK FuZion v2 CPU Block (i backplate ak ne dolazi s njim)
2. GPU blok EK (ovisno od graficke)
3. Magicool Pro III (ili jos bolje Thermochill PA120.3 ako ga mozes dobavit)
4. EK-Multioption rezervoar 250 rev. 2 => 295 ml + EK Anti Cyclon
5. Noctua NF-P12 120 mm, 3 komada za radijator. Ja bih uzeo neke druge zbog novaca. Chieftec iz Ve-mila su u stvari Yate loon, samo ne znam na koliko se vrte (sad sam vidio, 1650 RPM, mislim da bi na 5V trebali ic ispod 1000RPM), na 5V bi trebali bit tihi. Nema potrebe stvarno davat 420 kuna za 3 ventilatora. Jos jedna preporuka su Zalman ZM-F3 na 5V. Fenomenalan propuh, ali ne idu ispod 1000 RPM na 5V. Na 5V nisu bucni. Kazu ljudi i za Sharkoone da su tihi, nisam probao pa ne znam. Mogli bi se uzet u obzir i Scythe slipstream M, na 5V super silent, a protok odlican, mada kao case fan ali ne i na coolerima, mada mislim da bi bili dobri na radijatoru posto radijator nije bas sa gustim rebrima pa da smanjuje protok. Ja bi ih volio probat na radijatoru stvarno.
6. Pumpa Laing DDC-1T (modana u plus) sa EK pokrovom
7. 1/2" crijeva + 1/2" uvodnice
pozdrav