Citiraj:
Autor Wolfblade
evo LINK da ne copiram bezveze pa mi objasni jer sam totalka pocetnik nikad nisam sviro gitaru tako da znas da mi treba sve objasnit evo nemam znanja ,al imam volje 
|
Ne znam sad kak pravilno skopirat pa ajmo ovako napamet - e B G D A E - to označava šest žica kolko ih imaš ustvari na gitari jel. Malo slovo "e" označava najtanju, prvu i najvišu žicu (najviša zbog tona koji daje - visok (znači nije ni dubok ni nizak)). Dakle, ono šta je u tablaturi na vrhu tebi je to na dnu, obrnuto se čita. Veliko slovo "E" je najdeblja, zadnja, šesta, niska (bas) žica. Brojke u tablaturi ti označavaju polja na koja moraš staviti prst ili prste! U ovom slučaju to je peto polje na petoj debeloj bas žici. E sad, pošto nije ništa prepušteno slučaju, crtice između brojeva nisu tu bezveze, što više crtica ima, veća je pauza, npr. -5----5-5----5-5----5-5-5-5, sad ti ja ne znam točno koliko je duga ta pauza između tonova, ali ćeš ti zato uz malo muke zaključiti slušajući pjesmu (ili iz guitar pro-a). Eto, ukratko to bi bilo to, ako ti šta nije jasno pitaj. Jedino sranje u tablaturama je šta nemaš točan prstohvat, tako da se trebaš sam potruditi i oko toga.