ukrast ću malo ovu temu.
imam onaj neki gigasetov adapter 54, ili kako se već zove, onaj što je dolazio na početku t-coma i wirelessa. router je poprilično udaljen od računala. jačina signala mi nikada nije prešla 40%, s time da se uglavnom šeće na 20-25%, ali ima trenutaka kada veza puca nenormalno... od 13 dostupnih kanala, 1. je bio najbolji - sve dok netko od susjeda nije dobio wireless i počeo mi smetati. s drugim kanalima imam razne kerefeke, npr. stabilnu jačinu od 40% s neupotrebljivom vezom, ili me pak skroz odsječe od routera pa moram na drugo računalo koje je spojeno kablom da se opet osposobim. trenutno sam na kanalu koji radi binarno - ili je sve u redu, ili veze nema uopće (kao sinoć i jutros).
posudio sam TL-WN620G, tek toliko da ga probam, ali on se jedva uspije spojiti. inssider za siemensa kaže -86, a tp-link je bio na -93 (njime čak ne vidim ni susjedovu mrežu).
dobio sam već preporuku za G132, ali dati 300 kn za nešto što mi možda neće pomoći, to je ideja koja mi nije pretjerano draga. koja je razlika između G132 i AG132 (koji je još skuplji)?