Citiraj:
Originally posted by dr.fiksi
[B]QUOTE]Originally posted by Visage
Sad previse fatalisticki iskljucivo komentiras -to si me ti naveo
A što da ti kažem.iznio si neke dobre stvari.Ali ja sam tu nemogu napraviti a damn thing(ništa).Ionako za 2-3g ta roba toliko zastari
da nema niti svrhe.Naravno, znam što govoriš.386ice i danas rade savršeno(neke).Naime, to je i u autoindustriji i svugdje drugdje.
|
Sve zbog dolaska azije na trziste (sto je u redu po pitanju cijene)
ali porazavajuce za drugu stranu bare, jer nema usvojenu takvu brzu dinamiku proizvodnje.
Zato je jedna visoko pozicionirana faca BMW-a otvoreno rekao :"bolje novi model sa greskom na cestu, jeftinije je otklanjanje greske u hodu, nego da gledamo na svaka dva modela nase game po 5 Azijata dok mi cekamo na zavrsetak"
Ha, nije bas svudje. Recimo svaki proizvod na tvom stolu (informatika) isti ekvivalentni proizvodi za recimo arapske emirate
ce biti najmanje 50% kvalitetniji u izradi i barem malo pouzdaniji.
To sam se uvjerio kad sam vidio citavu HP seriju stampaca koji su
se tamo prodavali. Svaki laser na sebi je imao power switch na maski dok su se "nasi" sam gasili (bez switcha) plastika, kao da je za najfiniji interijer auta. Pitam tipa zato je to tako, kaze da prodaju po 60% vecim cijenama i da nemaju ispriku za gresku.
Tamo greske skupo kostaju, jer trziste ne pita za cijenu ali trazi kvalitetu bez kompromisa.
Tu je jos ostala dobra (djelomicno) High-End audio industrija, djelomicno Pro sektor i neki sektori unutrasnjeg dekora.
Ostalo, tuzno.