Citiraj:
Autor Hawk
Prije nekoliko tjedana sam nadograđivao ram u kompjuteru, imao sam od Kingmax 2gb dual channel PC6400 800Mhz, i u HGspotu našao od Patriota PC6400 800Mhz 2gb dual channel Extreme performance, 4-4-4-12, pa kupio te rame.
Ugradio sam ih u kompjuter, i sve je bilo super dok nisam pokrenuo WoW, instant crash. Probao još jednom, opet ista stvar. Probam pokrenuti Photoshop, otvori se, probam ubaciti par slika, crash.
Izvadio sam stare rame i ostavio samo nove od Patriota, sve radi bez problema opet, malo brže nego sa starim ramima. Stare pločice sam poklonio bratu, a sebi sam htio kupiti isti paket rama od Patriota, no... nema, i to već tjednima...
Ima li netko savjet koji bi rami mogli biti kompatibilni sa ovima, jer Patriotovi rami rade na ~2.2V a većina na 1.8V pa pretpostavljam da je to razlog problemima?
Hvala
|
Vrlo vjerojatno da ovdje nije rijec o nekompatibilnosti (ako patrioti rade bez kingmaxa pogotovo), vec je potrebno opustiti latencije kad su u pitanju 4 gige rama.
Znaci cl5 za probu i sekundarne postavke takodjer prilagoditi, ovisno o ploci (neke ploce dobro odmah automatski stave).
Ako imash gigabyte plocu, posjetiti ovaj
link ,s time da iskreno preporucam svima koji se takodjer muce s postavkama meme i vishe od 2 giga rama

(paziti na preporucene postavke, posto na gigabyte plocama pri par sekundarnih postavki bude za par brojki nize postavljeno u biosu, nego se to ocita u memsetu, objasnjeno je lijepo)