evo rl primjer... održavam jednu udrugu već duže vrijeme i došo tamo popravio net, počistio kompove od gluposti i šta sve ne, uglavnom nešto preko sat vremena posla.
žena tamo (s kojom inače direktno ne radim, ali je bilo hitno) kaže kolko sam dužna, ja reko 2 glave i kaže ona omg pa kolki je to sat, tolko ja za instrukcije nisam naplaćivala.
naravno sve smiren ton i bez nekih problema... reko gle koka nazvala si me u 15:00h popodne da vam ništa ne radi, došao sam nakon posla drito i potrošio svoj benzin što ti je 100kn u startu, tu sam bio sat vremena što ti je 100kn dodatnih.
e sad... imaš funkcionalnost (printanje, share folderi, net) SVIH kompova u prostoriji za 200kn u roku 2-3h od poziva... tak da ti je to još i jeftino, jer ako ti kao prosječni n00b ideš guglat hitnu pc službu ili servis hgspota, dobit ćeš tu uslugu za tipa duplo skuplje i čekat ćeš dolazak do iduće top gear sezone.
kaže ona pošteno kad postaviš tak i svi sretni i zadovoljni.
poanta: ako kvalitetno sve iskomuniciraš i ne libiš se izrečenih visokih cijena (da ne kažem realnih), onda nema nikakvih problema.