View Single Post
Staro 21.12.2008., 17:50   #8
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Dakle, i ja trazim lap do cca. 5k kn.

Lap bih vecinom koristio za posao (odnosno posdiplomski), manje za multimediu, a najmanje za igre (ako bi uopce, za sada je u planu da za to i za curu zadrzavam stolni komp). Gore mora ici WinXP jer mi neki programi ne rade pod Vistom. Vrtiti ce se Office, MathCAD, Corel, AutoCAD, opcenito CAD za nezahtjevne jednostavne modele (CATIA, I-DEAS i slicno).. naravno uz net i sve sto ide inace uz personal upotrebu.. za pojedine igre ako budu radile ok, ako ne nema veze.
Prenosivost je bitna, jer bi se moglo dogoditi da ga svakih tjedan-dva vucem sa sobom na put od 200km (doduse u autu ali...)... dakle, nekako ciljam na 15,4" modele. Ili?

I tako po netu, nekako mi se izbor za sada sveo na ova dva:

ASUS X59SL-AP320

ACER Extensa 5630G-582G32MN

Moze li mi ih netko sa vise iskustva usporediti?
Cine mi se jako slicni, jedino vidim da ASUS ima BT, ACER nema... i da ACER ima nesto jaci proc(jel to uopce bitna razlika?)
Kakvi su im ekrani u usporedbi?(svjetlina, kontrast i slicno?)
Oba imaju istu graficku ili ima kakve razlike? (negdje sam citao da ASUS ima brzu graficku memoriju?)

Kakva vam se cini kvaliteta izrade kod ASUS-a? Pred koji dan sam ga imao pod prstima u HGSpot-u i cini mi se ok. ACER-a sam imao prilike isprobati izlozenog vec prije, samo pod prstima(ne ukljucenog) i cini mi se ok kvaliteta sto se kucista i tipkovnice tice...

Ima li jos nekakvih prijedloga?

I jos jedno pitanje... kako bi se ona integrusa HD3200 ponasala da se na njoj pokusa pokrenuti CATIA-u ili nesto slicno sto koristi OpenGL? Samo neki jednostavniji modeli, sumnjam da ce mi biti potreba za ucitavanje nekog sklopa, ikada) Jer se pitam da li mi je stvarno potrebna izdvojena graficka, ako i HD3200 moze obaviti taj posao kada povremeno zatreba (krace trajanje baterije?)

Uglavnom, help... nisam jos sam sa sobom na cisto sto uzeti pa mi tudja misljenja (jos) mogu pomoci
JC Denton je offline   Reply With Quote