Tema: HTPC 3kkn
View Single Post
Staro 21.12.2008., 14:41   #13
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Ma bit ce ok. Sto se buke tice, sad ti je jedino bitno kupit tih CPU cooler koji moze stati u takvo kuciste, Alpine ce biti sasvim ok. PWM verzija je najbolja.

Jos jedna sugestija: umjesto ta dva 80mm venta straga, stavi jedan 120mm gore, dobijes znatno nizu buku uz isti protok. 120mm vent na 800-1000rpm ce zasigurno biti dosta.

Mada bih osobno radije uzeo Antec kuciste + 380W NeoHE napajanje za nekih 750kn. :/ Istina, to kuciste prima samo mATX ploce.
Hvala!
Uzimam onda PWM verziju coolera i hvala za ovaj savjet sa 120mm ventom (makar sam pročitao da u ovo kučište stanu samo 80mm i 92mm ventovi, sad sam išao izmjeriti ove bočne otvore i imaju rupice sa razmakom od 105mm, znači stane i 120mm vent).
Najprije ću zamijenit cooler pa ću vidjet jel treba još ventove dirat.
BTW. Jel bolje ventove spajat na maticnu ili molex-napajanje? Kolko sam uspio pročitat na netu, kad se spaja molexom onda su ventovi uvijek na full rpm, a kad se spaja na sys_fan na matičnoj onda se vrte po potrebi? (ovi 80mm koje imam u kučištu imaju samo molex, al ako ću stavljat 120mm možda bolje da ga 3-pin konektorom spojim na maticnu?)

Jel neko zna nešto o onom trzanju slike?
agm7007 je offline