Tema: HTPC 3kkn
View Single Post
Staro 21.12.2008., 12:02   #11
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
složio htpc

Evo, složio sam htpc. Na kraju sam neke komponente morao uzeti drugačije jer nisu imali one koje sam planirao u Vž. Dakle, ovak to izgleda:

MBO: Gigabyte MA78G-DS3H
CPU: AMD Athlon64 X2 5000+ BOX, Brisbane
RAM: DDR2 1GB PC6400, 800MHz, Kingmax x2
HDD: WD 640 GB AAVS
DVD-RW: Pioneer DVR-216BK
CASE: APLUS CS-GL3
PSU: FORTRON ZEN 300W

(Da znam, kablovi su u kaosu, al s ozbirom da sam prvi puta slagao komp zasad je dobro, još ću se pozabaviti s tim... )

Sve u svemu, zadovoljan sam. Još nisam sve sredio na kompu da bude kompletan htpc (stavljam Meedio, al moram još skužiti sve to, srediti si library, pluginove, postavke itd). Tišinom kompa baš i nisam najzadovoljniji (bučniji je od mog laptopa s kojeg sam dosad gledao filmove - HP 6715b), ali to ću uskoro srediti tako da stavim AC Alpine 64, kojeg mi je preporučio kolega fordam , umjesto box coolera, jer mislim da mi je to sad najbučnija komponenta (napajanje je pasivno i ne čuje se apsolutno ništa, a poslije kad zamijenim cooler ću vidjeti jel trebam još prtljati sa fanovima).

E sad, imam par pitanja:

1. Primjetio sam kod puštanja bilokakvog materijala (divx, xvid, mkv 720p) na plazmu blago trzanje slike, posebice vidljivo kod brzih scena, npr. kad kamera ide lijevo ili desno. Ono, kao da određeni dijelovi slike kasne za drugim dijelovima, slika se lagano "kida" kao da je problem sa framerateom ili nešto takvo. Vjerujem da je to ograničenje pc-a općenito kao sredstva za puštanje video materijala, jer je ista stvar kao kad pomičete neki prozor (npr win explorer) lijevo-desno, pa na krajevima prozora vidite blago kidanje rubova. Npr. kod gledanja analogne tv (ne na kompu) to ne primjećujem, a na svakom kompu sam primjetio takvo kidanje slike. E sad, zanima me jel neko zna kak se to točno zove, jer me baš interesira, da malo proguglam.
Inače, ako ima kakve veze, plazma je Panasonic 37PV80 (nativna rez. 1024x768, 100Hz), a ja imam komp spojen preko hdmi-a na 1280x720, 60Hz.

2. U Linksu postoje 3 verzije AC Alpine 64 hladnjaka:

Alpine 64 GT
Alpine 64 PWM
i samo Alpine 64

Zna li neko kakva je razlika među njima, pokušao sam naći na AC websiteu, al nisam skužio, osim da za GT verziju piše da je 0.3 sonne, a PWM 0.6 sonne, al ne kužim baš sve to. Zna neko koja verzija je najbolja?

3. Uzeo sam na kraju Fortron Zen 300W pasivno napajanje, jer nije bilo Fortrona 350W, a nisam želio riskirati sa nekim no name napajanjem da ne bih ostao razočaran sa bukom... E sad, 300W baš i nije puno, pa me zanima jel bi moglo biti problema jer u budućnosti planiram dodati Skystar HD 2 karticu, neku hibridnu TV karticu i iMon Inside. Osim toga, ne planiram više ništa stavljati, pa mislite li jel bi to bilo ok ili bi napajanje bilo preslabo za sve skupa?
agm7007 je offline