Tema: Iskon
View Single Post
Staro 20.12.2008., 22:25   #715
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor naram-sin Pregled postova
Sto se tice Black Diamonda, znam samo ono sto su mi rekli da kada (svi ostali koji nisu ti nek me ispricaju, ne sjecam se tocno termina) se radi "switching" s jedne na drugu "rutu" u slucaju "pada" ove prve, recimo, taj downtime je minimalan i to toliko da korisnik E1 uopce ne kuzi da je ikaj palo. Za razliku od neke manje kvalitetne opreme koja je bila u produkciji privremeno... Samo sam analogiju primjenio i na SIP. Kaj ja znam, palo mi na pamet... I ako se ne varam, ta oprema je jaaaako skupa.
Izgubljen si u prostoru i vremenu meni se cini To nesto se zove EAPS i feature je extreme switcheva. Zabrijao si ovo nesto s nekom manje kvalitetnom opremom...

Citiraj:
Dakle, sprdaj, prishtu, jedino sto sam ja ucinio jest rekao da je echo validan razlog za zvati SZK jer se ne dogadja uvijek i svakome i vjerujem da se moze ukloniti i da je upravo njegovo, uglavnom, nepostojanje u produkcijskom Iskon.Duu komparativna prednost usluge.
Ja se potpuno tu slazem s tobom, treba prijaviti na SZK. Ali uz to si i dosta gluposti napisao.

Citiraj:
Svi problemi kao echo, koji nisu svojstveni usluzi u produkciji su se rjesavali metodom eliminacije, zato kaj joj nisu SVOJSTVENI. Ne znam niti sam bio ikada u mogucnosti saznati sve moguce uzroke i rjesenja. Sto ti predlazes? Gremline?
Da se javi SZK koji ako to nece moci rjesiti bude prosljedio dalje...

Citiraj:
A sto se tice Level 3, to duze vrijeme je sigurno ne vise od godinu dana... sto se tice BGP-a i HSRP-a, cisti mixup, za'e'o se... I tko je rekao da T-Com ima jedan link? Isus'ti, pa T-Com moze, prodati svakome stogod hoce, ili sebe kao upstreama ili preprodati kapacitete ili samo FO do bogtepitagdje... Slijedeci put kad netko pokrene thread s XY imenom trebalo bi otvoriti jos jedan npr. "XY-the_ghost sprdnje"...
Over&Out...
bla ser kenj truc
the_ghost je offline   Reply With Quote