Tema: Iskon
View Single Post
Staro 20.12.2008., 23:12   #714
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp

naram-sin's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
Samo sprdam ekipu poput tebe koja se pravi da zna nesto a baca termine koje je nacula. [1]

Zasto bi se javljao, lijepo su drugi rekli dovoljno dok ti nisi krenuo.
Evo opet, ja bih te stvarno zamolio da objasnis kako Black Diamond (to je metro switch za one koji se pitaju o cem covjek baljezga) ima veze s echom na Iskon Duu. (!!!!!) Zamjensku opremu za sto to? Sve si smjesniji...

T-com ima 5-6 upstream providera, Iskon nije na Levelu3 vec duze vrijeme nego ima svoj link do Telije. Nije HSRP nego je BGP. Vidi gore [1]

Uglavnom, to sto radis je sport pristavih iskompleksiranih srednjoskolaca. Mea culpa ako su mi ljudi ovdje zvucali suvislo i sposobno pa sam imao dojam da cu reci nesto sto kuze vise od mene, na sto ce prosiriti raspravu i zapravo meni objasniti u cemu su uzroci odredjenih problema... a koje bih i sam mogao prepoznati kod svoje usluge pa se opravdano zaliti itd., itd...

Sto se tice Black Diamonda, znam samo ono sto su mi rekli da kada (svi ostali koji nisu ti nek me ispricaju, ne sjecam se tocno termina) se radi "switching" s jedne na drugu "rutu" u slucaju "pada" ove prve, recimo, taj downtime je minimalan i to toliko da korisnik E1 uopce ne kuzi da je ikaj palo. Za razliku od neke manje kvalitetne opreme koja je bila u produkciji privremeno... Samo sam analogiju primjenio i na SIP. Kaj ja znam, palo mi na pamet... I ako se ne varam, ta oprema je jaaaako skupa.

Dakle, sprdaj, prishtu, jedino sto sam ja ucinio jest rekao da je echo validan razlog za zvati SZK jer se ne dogadja uvijek i svakome i vjerujem da se moze ukloniti i da je upravo njegovo, uglavnom, nepostojanje u produkcijskom Iskon.Duu komparativna prednost usluge. Svi problemi kao echo, koji nisu svojstveni usluzi u produkciji su se rjesavali metodom eliminacije, zato kaj joj nisu SVOJSTVENI. Ne znam niti sam bio ikada u mogucnosti saznati sve moguce uzroke i rjesenja. Sto ti predlazes? Gremline?

A sto se tice Level 3, to duze vrijeme je sigurno ne vise od godinu dana... sto se tice BGP-a i HSRP-a, cisti mixup, za'e'o se... I tko je rekao da T-Com ima jedan link? Isus'ti, pa T-Com moze, prodati svakome stogod hoce, ili sebe kao upstreama ili preprodati kapacitete ili samo FO do bogtepitagdje... Slijedeci put kad netko pokrene thread s XY imenom trebalo bi otvoriti jos jedan npr. "XY-the_ghost sprdnje"...
Over&Out...

naram-sin je offline   Reply With Quote