View Single Post
Staro 18.12.2008., 18:10   #772
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
E ovak. Nabavih si iDeneb 10.5.5 koji navodno dosta dobro radi sa HP 6720s - ima malo frke oko drivera za wireless al' da se sredit koliko vidim na netu. Sad mene zanima, može li se sredit dual boot na istom disku postojeće instalacije Windblows XP-a i OSX-a? Ako može neki link(ić), tutorial ili tako nešto. Zahvaljujem
Ja imam triple boot na hp6820s (iAtkos 10.5.4.)

Instalirani winsi i napravljene još tri particije (tebi je dovoljna jedna) od kojih dvije primarne. Formatiraš jednu u fat 32 za OSX.
Najjednostavnije je napraviti chain boot,a možeš instalirati i boot loader od OSX-a, uredno prepoznaje win particxije i možeš bootat windowse.

Ako na Denebu imaš chain0 file 8pogledaj iz winsa i ako imaš kopiraj ga drito na C particiju (ili drugu na koju si instalirao win xp) i dodaj u boot manager od win xpa ovaj redak:

C:\chain0="Mac OS X86"

Onda instaliraj Deneba na onu fat32 particiju i nakon instalacije moći ćeš ga bootati s boot loaderom od windowsa

što se same instalacije deneba tiče, imaš na IM-u brdo tutorijala, bitno je da dobro znaš
koji ti je hardware u kompu i da odabereš drivere samo za njega.

Nakon ovog ja sam preko Wubi instalera iz winsa dodao još i Ubuntu.
Zgodno je instalirati ga s Wubijem jer ga doda u boot manager od winsa i ne instalira svoj bootmgr

Ako negdje zapneš pitaj

A i na OSX86 projectu imaš brdo tutorijala za dual boot, triple boot, quad boot itd