Završio sam fakultet informatike, ali mreže mi slabo idu.
Jedan poznanik(koji je zaključio pošto sam završio fakultet sve znam o informatici) ima veliku firmu, nebitno čime se bavi,u Zadru i sada bih htio otvoriti još jednu u Splitu koja se bavi istom djelatnosti.
Sad tu nastupam ja. Trebao bi spojiti 10 računala u jednoj zgradi i 30-40 metara u drugom dijelu bi bila još 2 računala.
Ovako je zamišljeno: Sve se spaja bežično, ima jedan server sa kojega ostala računala uzimaju podatke i spremaju podatke na to računalo, ali mogu pristupiti samo određenim dijelovima i to jednom dijelu mogu pristupiti svi, a dodatno još svako računalo ima svoj dio kojem može pristupiti.
Znači računalo 1 može pristupiti mapi zajednicki dokumenti i dokumenti_rac1.
Računalo 2 može pristupiti mapi zajednicki dokumenti i dokumenti_rac2 itd...
Sa servera bih se trebalo moći u svakom trenutku moći vidjeti šta tko radi i trebalo bi se ograničiti korištenje interneta odnosno da na neki uopće nemaju internet, a oni koji imaju imaju ograničen odnosno mogu ići na samo neke stranice. I još server u splitu bi se trebao povezivati sa serverom u zadru da bi mogli ažurirati neke podatke-predpostavljam da bi to trebalo napraviti preko dns servera.
U obzir dolazi samo wirelles, jedino da je baš nemoguće preko wirelessa to izvesti onda kabel, ali kabel je zadnje.
Za korištenje imam 12 računala P4 3.0 i jedan koji bi trebao biti server sa E2161 procesorom.
Maxadsl priključak i bežični router thompson koji daje t-com.
Na raspolaganju imam 15000kn. Trebam uzeti 13 wireless kartica i što još.
Koji programi. Kako n1praviti ograničenja koja trebam i puno toga.
Neznam kako to treba izvesti zato vas molim da mi pomognete.
Znam da tražim previše ali pomognite koliko možete barem nešto.
Nezaposlen sam, a ako sve uspijem riješiti kako treba dobit ću posao u toj firmi kao administrator.
Samo vas molim bez glupih komentara tipa kao bezveze si studirao informatiku kad neznaš spojiti mali mrežicu itd..
Tko može i zna kako pomoći neka pomogne.
I može li se iz onog routera izvući antena za wireless.
Tekst je malo duži pa svoje prijedloge mi možete poslati i na mail:
maxxxxell@gmail.com
Unaprijed zahvaljujem