View Single Post
Staro 18.12.2008., 12:05   #437
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Nije mi vrag dao mira, pa sam isao isprobavat jos neke stvari. Evo sta su cinjenice:
-ploca cesto resetuje multi na 10, sto prouzrokuje famozno "overclocking failed" -> moram koristit max multi
-ne boota iznad 360mhz fsb
-ram nece preko 750mhz stabilno, ako i toliko (nisam detaljno isprobavao)
-nema fsb rupe, nego je to bilo zbog rama: kad sam isprobavao fsb od 300-320, ram sam drzao u 5:4 omjeru, a mema je tad bila ispod 800mhz, sto sam smatrao stabilnim, ali se pokazalo da nije.

Dakle nuzno je imati max multi (x10), ram u omjeru 1:1, te sto nizi fsb. Prilikom testiranja, pokazalo se da je pri fsb-u od 330MHz (dakle proc na 3.3GHz, mema na 660) da p95 blend test ne prolazi (zamrzavanje masine, bsod), dok small fft ide bez nekih problema(vrtio sam max 3h, pa ne tvdim nista), ali blend test vec nakon 1h zamrzne masinu.

Sumnjajuci na ram, odvrtio sam dobri stari memtest 86+, i to 4.5h, mema je bila na 660MHz i nije bilo nikakvih gresaka.

Nakon toga sam otkrio da ne moze stabilno raditi ni blizu deklariranih 800MHz. No dobro, takvo nesto mi zbilja ne treba kad imam proc sa x10 multijem.

Kad sam skuzio da mema mora biti u omjeru 1:1, isprobao sam fsb od 320MHz. Proc na 3.2GHz, mema na 640MHz. Small FFT test prolazi, vrtio se 4.5h, negdje do 3 ujutro, kada sam prebacio na blend test, a jutros imam sta vidjet, na kompu welcome screen, ceka login.

Sad cu probat povisit napone na NB, mada sam to vec ranije radio, iako ne pri ovakvim postavkama. Valjat ce i izvadit pola rama pa probat, mozda su bas tu problemi. Razer, pomagaj.
SRV je offline   Reply With Quote