View Single Post
Staro 18.12.2008., 02:23   #1312
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Kako koji model, Sony ima odlicne algoritrme za up i down scaliranje, nisu jos rijesili 480i 576i 3:2 i 2:2 pulldown ali osim te 2 SD rezolucije na svim ostalim pulldown im je vrhunski.
Sto se tice Panasonica u poredbi sa Pioneerom moze se zakljuciti da;
Pioneer ima 72 Hz film mode koji eliminira judder stvoren 3:2 pulldownom.Medjutim, postoji puno modova na Pioneeru i svaki do tih modova s vremena na vrijem (zavisno do izvora) stvara judder.
Meni nije ok mjenjati modove svaki put zavisno od vrste signala koji se trenutno gleda.
Tu Panasonic ima malu prednost kad su u pitanju testiranja sa Silicon Optix test diskovima i pored juddera stvara manje anomalije kada dolazi do mjenjanja razlicitih signala.
Pa se kaze da Panasonic ima bolje procesiranje slike dok Pioneer ima bolje upscaliranje bez trzanja (judder free).
Medjutim bez test diskova i bez unaprijed znanja na koje anomalije treba gledati, rijetko bi ko golim okom mogao primjetiti ovakve degradacije slike.
vecina korisnika ne primjeti na low end televizorima atribute lose slike a ne na najboljim od najboljih hdtv-a.

1080p setovi bolje manipulisu sa razlicitim rezolucijama od 720p setova.
Kako sam rekao i ranije razlog je u broju 1080p fizicki pristutnih linija u koje se uklopi i 480p, 720p i 1080i bez problema.
Zato upscalirani DVD-ovi odlicno izgledaju, dok se da primjetiti grain i loss detail kad se pusti 1080p materijal na 720p panel.
Nani je offline   Reply With Quote