View Single Post
Staro 17.12.2008., 22:21   #29
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp

naram-sin's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
Samo sto za gainward to nije odlucila firma nego novi gazda koji vec ima dva nvidia branda pa je mogao riskirati. Iako je smijesno to tako nazvati, ne znam kakav je danas rizik proizvoditi bilo nvidia bilo ati kartice.
Gazda JEST firma. A riskirao nije gotovo nista, po meni. Brand je dobar i ima tradiciju. I da sam imam vec dva branda, odlucio bih se na Gainward kao sigurnu kartu. Stav vecine potrosaca i jest da Gainward ATI-u moze samo dodati vrijednost, ne oduzeti. Ne vidim sto je smijesno. Ovo je primarno poslovna, a manje tehnoloska odluka. A sto se tice rizika... rizik je danas proizvoditi bilo kakve kartice. U doba krize, recesije ili na njenom pragu, svaka ekonomska djelatnost nosi i puno veci rizik nego u doba rasta.

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
Obje firme prave ok proizvode i prodaju se posve pristojno.
Pristojna prodaja je ekonomski nepostojeci termin. Tako je moguce da AMD dumpa cijene i prodaje u bescjenje u odnosu na troskove, ili na jednoj fronti moze izabrati i strategiju gubitka da bi u globalu ojacavao poziciju u trzisnom udjelu, ili zeli na dugi rok (p)ostati tehnoloski leader da bi kasnije pobirao lovorike/profit... Mysterious are the ways of venture capitalists... the forum is not enough...

naram-sin je offline   Reply With Quote