View Single Post
Staro 17.12.2008., 16:13   #25
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp

naram-sin's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Prije 7-8 godina i ja sam tu vjernost/zadrtost smatrao necim bozanskim... naravno da je to sve prilicno djetinje (ili poslovna politika, ekskluziva, ali to su strategije dugog roka i preciznog plana, s ciljem izgradnje high quality/high value imagea, i specificne baze customera kojima je status goal no.1 ... uglavnom...)

Navijanje i subjektivne preferencije...sve je to ekvivalent besmislica kao: ne svidja mi se ATI kaj fura crvenu boju, Dawn/Dusk je vise sexy od Ruby i slicne pubertetske idiotarije...
U alokaciji love treba se prvo i osnovno voditi razumom. A kasnije tek, ako prilike dopustaju, i subjekivnim motivima. Mada vecina to ne cini. Zato je svijet tako great place to live in.

Danas, nisam siguran da si itko moze dozvoliti biti tvrdoglav. Uzmite samo brojke u razmatranje. Recimo da su preferencije trzista 50-50 u slucaju ATI-nVidia. I recimo da odlucite raditi samo nVidia gamu, na bilo koji nacin... pa vi si automatski zatvarate vrata za mozda i 50% trzista!!!

To je idiotski, IMHO. Kaj bi bilo da ASUS DANAS odluci proizvoditi SAMO Intel MB, ili da, kaj ja znam... Seagate osmisli interface kompatibilan samo sa AMD plocama. To su evolucijski koraci unatrag.

AMD i Intel su davno skuzili/anticipirali stanje. Zato je AMD i odlucio prosiriti bazu partnera za ATI. S vremenom ce i nVidia shvatiti da se vise isplati investirati u tehnologiju nego ekskluzivnost brandova. Ceterum censeo.. liberalni kapitalizam je na izmaku...

I za kraj: prije ocekujte da ce AMD producirati chipsete buducnosti, 8xx ili 9xx ili kaj vec ne, sa, recimo, SLI podrskom nego da ce Zotac/Sapphire ostati "vjeran" (ili glup) nVidiji/ATI-u (pre)dugo. IMO...

naram-sin je offline   Reply With Quote