View Single Post
Staro 17.12.2008., 12:08   #433
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@Roberto
Obzirom da radi na sobnoj anteni očito nešto ne valja sa vanjskom ''riblje kosti'' (kabel u prekidu, spojevi, asimetrični član ako je verzija antene koja ga treba). Ovo 'riblje kosti'' je previše uopćeno, o kojoj se anteni radi i jel pokriva UHF IV/V band?
ma antena je uobičajena antena kakva se vidi na gotovo svim krovovima u zg.

Čudno mi je da ne šljaka s tom antenom jer s njom normalno lovim analogni signal, a i digitalni na kompu.

kabel sam stavio novi prije dva mjeseca tako da ni to ne bi smio biti problem. u jednom trenutku sam zapravo uspio uloviti signal - kad sam spojio vanjsku antenu na sobnu (na sobnoj je bilo uključen prijem preko vanjske antene) i onda do tv-a. ali je signal bio izrazito loš.

iz navedenog zaključujem da bi s antenom trebalo biti sve ok. izgleda da je i s receiverom sve ok budući da prima DVB-T preko sobne antene bez problema. Spojeve sam radio sam, ali radim tako već godinama i nikad nisam imao problema...

Kod podešavanja signala antene u Metaboxu vidim da je jakost signala s vanjskom 30-40%, a s unutarnjom je na cca 70%.
Najčudnija stvar u cijeloj priči je to da imam optičku vidljivost čistu ko suza s odašiljačem na sljemenu...

Jest da ta sobna antena ima 36db pojačalo, a vanjska ne, znam da mnogi, koji imaju mnogo goru optičku vidljivost od mene, love digitalni signal i na sam komad žice (kabel) ili s nekom najobičnijom štapnom antenom.