View Single Post
Staro 17.12.2008., 09:41   #431
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Yebeni DVB-T

Jučer kupio Metabox HR-T da dobim digitalnu sliku na TV.
Mislim si ono, neće biti problema, jer imam digitalnu tv karticu u kompu, i kad je spiojena na vanjsku antenu (riblju kost) digitalni signal je više nego dobar i stvar šljaka.

No kad sam vanjsku antenu spojio na ovaj DVB-T receiver, ne mogu nikako uloviti DVB-T signal s njom. Jednostavno neće.

I već sam pomislio da je kriv Metabox receiver, pa sam se sjetio da imam negdje u špajzi sobnu antenu. Donesem, spojim nju, i gle čuda hvata signal...

Eh sad, još bih se pomirio s tim da ću TV gledati na ružnu sobnu antenu, ali je problem taj što je ta antena jako osjetljiva, kad neko prolazi po sobi gdje je tv imam smetnje u prijemu signala.

Zanima me ima li neka caka kod spajanja ''riblje kosti'' na standalone DVB-T receiver? Ima li načina da to sredim?

Imam fucking optičku vidljvost s odašiljačem na sljemenu (manje od 5km zračne linije), s tom antenom lovim prosječan analogni signal i lovim s njom digitalni signal na kompu, a ovdje neće...