View Single Post
Staro 17.12.2008., 08:12   #1
Toki123
Registered User

Datum registracije: Dec 2008
Pomoc u izboru laptopa

Pozdrav svima!

Pošto vjerujem da ovdje ima znalaca koji će mi moći pomoći pri izboru mog novog laptopa, a s obzirom na financijsku krizu to mora biti "one shot" dakle da za svoje novce dobijem najviše

Dosadašnja moja iskustva s laptopima su

Gericom - Imao ga dvije godine ,radio solidno, kučište se raspalo
Asus V1 - Imao ga malo vise od godine, radio jako dobro, raspala se tipkovnica, popucali pantovi
(jedan mali prijenosnik) - Imao ga pola godine, nakon stotine kuna utrošenih za poštarinu slanja na reklamacije izborio sam se za povrat novca koji mi treba sjesti danas. Nebi izlazio s time van da ne rušim ugled (ipak su priznali greške i vratili mi novce)

Dakle trebam notebook do max 5000 kn sa PDV-om. Sad ako baš najbolji izbor pada na 5089,36 kn onda može, ali 5250 je već previše

Prijenosnik će se koristiti isključivo u domu, prenošen od sobe, do boravka, kuhinje itd... Ponekad (cca 80 puta godišnje) se prenosi na posao (ako ima potrebe) ali definitvno je više "desk replacement"

Tražim za to novce najbolju konfiguraciju i koliko - toliko kvalitetu. Najviše sam gledao Fujitsu - Siemens i HP jer ih ima u tom rangu sa već solidnim konfiguracijama. Korištenje multimedija, IE i ponekad zaigram, ali ništa super zahtjevno. Pa Vas molim preporuku u tom cjenovnom rangu za najbolju zvijer što se može kupiti. Može i 15.4 " i 17 " LCD jer po mojim potrebama odgovara oboje

Jedini uvjet da Asus otpada jer je to za mene notebook razočaranja. Acer po potrebi jer navodno dosta ljudi ima loše iskustvo s njima. Navodi se da je najbolji ulog uloženo-dobiveno HP po kvaliteti, da li je tako ?
Toki123 je offline   Reply With Quote