Posto mi je Optima napokon postala dostupna (nakon godinu dana obavijesti: usluga ce biti dostupna na vasem broju u sljedeca 3 mjeseca

), imam par "njubovskih" pitanja
1. kakav je ping? citao sam po topicu da puno ljudi ima problem s tim, sto je njesra, jer su burazi ovisnici o CoD2 i 4
2. kvaliteta veze? starome treba pouzdan net za posao a nama ostalima za gluposti
3. kvaliteta wireless routera? Vec 2,5 godine imam famozni Siemensov SE555 i da pokucam o stol, radi ko vurica. Na njega su preko wirelessa spojena 4 kompa + tu i tam par dodatnih, kad dodju frendovi.
Ali je, sve je to krasno i lijepo no prelaskom na optimu vise i nemam neke koristi od njega posto ne postoji firmware ko za se515

E sad, koliko vidim po topicu, optima daje neko žnj sranje cudnog imena (podsjeca na onaj posebni Chinese assault rifle Xuanlong iz Fallouta 3

).
Da li je to dovoljno za ovo gore? Ne zelim nesto sto ce mi popiti brdo zivaca i vremena da bi uopce radilo.
4. i zadnje...

OptiCarnet. Da li je potrebno imati vlastiti router i ostalu opremu, ili je procedura kod uzimanje isto ko za OptiDSL? (znaci ugovor, router i sl.)
Zahvaljujem na odgovorima i jedva cekam dati pedalu preskupom t-srotu.