View Single Post
Staro 16.12.2008., 15:41   #21
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor shaggy Pregled postova
To je ista stvar što je jedan lik došao kod mene (u jedan od navedenih računa) i pita da li on može zamjeniti robu koju je kupio jer ju on u biti nije htio kupiti, ili kupi čovjek kod mene externi hard i dođe za dan dva i pita kao jel on može to zamjeniti jer mu to netreba, pa mislim stvarno ljudi probudite se i skoncentrirajte se, kak ti možeš kupiti nešto a u biti nisi htio ili kupiti nešto što ti u biti na kraju netreba, pa naravno da mu neću zamjeniti.
Ili klinac ujutro kupi tintu za printer, neuzme račun i dođe popodne sa svom rasturenom kutijom "jel ja mogu zamjeniti ovu tintu, ta nepaše u moj printer?", onak NEE
Roba koju kupite preko web shopa imate ja mislim pravo 14 dana na reklamaciju i to na fizička oštećenja ili nekog nedostatka.
Neispravna roba uvijek se naravno mijenja za isti artikl, ali postoji mogućnost u dogovoru sa servisom da se zamjeni za neki drugi, po mogućnosti skuplji artikl , (ali od ovog artikla koji reklamirate morate imate komplet neoštećenu ambalažu,sve što ste dobili do zadnjeg papirića i naravno račun i garanciju), ali novci se NE vraćaju
Artikl ako se zamjeni za drugi, garancija onda vrijedi od prošlog artikla tj. stara garancija (jer tak bi onda svi pri kraju garancije sredili artikl da ode na servis, zamjenit za drugi i nova garancija, E NEMOŽE)
Zakonski rok garancije je 45 dana, gleda se od onoga dana kada je artikl zaprimljen u ovlašteni servis, nakon 45 dana ako artikl nije složen dobivate drugi - ako je artikl fizički oštećen, može proći i 80 dana ali nemate pravo na novi jer Vam tada garancija NE vrijedi
A one stvari "ja hoću novce natrag jer nisam zadovoljan", ha čuj ja bi tako onda nabavio novce i okolo hodao po dućanima i auto salonima, uzimao stvari, za koji dan kad se zasitim odem tamo i "vratite mi novce ja nisam zadovoljan" i ajmo dalje kod drugog.

Mislim dosta ljudi takve stvari ne kuži jer neradi takav posao, da se u nekim od tih dućana zaposli onda bi ga tek vidio jel bi tak pljuvao po firmi ili najgore po zaposlenicima koji su najmanje krivi (jer oni kak dobiju naredbu tak mora biti, ako slučajno napraviš nešto što nisi smio, npr. zamjenio tak neki artikl a nisi smio, taj artikl plačaš i možeš si ga slobodno uzeti pa ćeš slijedeći put radit kak ti se kaže)
Pišeš neistine. Prava vemulj škola.

Vemulj posluje po svom viđenju zakona, vrijeme je da im se stane na kraj.

Meni su isto uvalili novi proivod u zamjenu sa starom garancijom, za koji dan cu poslati prijavu u inspektorat (lijen sam bio odmah to riješiti) pa ćemo vidjeti dalje.

Zanimljivo kako zakon cisto definira povrat novca, a u vemulju se prave mutavi.

Citiraj:
Obveza trgovca
Članak 5.
(1) Trgovac je dužan potrošaču ispuniti ugovor u skladu s odredbama ovoga Zakona i propisima obveznog prava.
(2) Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu.
(3) Trgovac je u slučaju nedostatka kod obavljene usluge dužan, na zahtjev potrošača, vratiti iznos plaćen za tu uslugu, sniziti cijenu usluge ili otkloniti nedostatak obavljene usluge.
(4) Potrošač može u slučaju iz stavka 2. i 3. ovoga članka zahtijevati povrat plaćenog iznosa samo ako je prethodno dao trgovcu primjereni rok za ispunjenje ugovora.
(5) Nedostatak na proizvodu, odnosno obavljenoj usluzi, kada je to nužno, dokazuje se vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama ili uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka, a troškove vještačenja snosi potrošač ili trgovac, ovisno o rezultatu vještačenja.
(6) Trgovac je dužan, u tijeku jamstvenog roka, popraviti u primjerenom roku neispravan proizvod potrošaču koji je predao jamstveni (garancijski) list, ili, ako to nije moguće, umjesto istoga predati mu proizvod koji je ispravan.
Btw, ako niste znali ->
Citiraj:
Ambalaža
Članak 14.
(1) Ambalaža mora biti neškodljiva za zdravlje, prilagođena obliku i masi proizvoda i ne smije dovoditi potrošača u zabludu glede mase i veličine proizvoda te mora biti sukladna posebnim propisima koji propisuju zahtjeve za ambalažu.
(2) U slučaju ponude zamatanja posebnim papirom za zamatanje i dodatnim ukrasima, cijena tih proizvoda i usluge zamatanja mora biti istaknuta jasno, vidljivo i čitljivo.
(3) Vrećice i torbe koje služe za nošenje kupljenih proizvoda i imaju u cijelosti ili djelomično logotip, znak, slogan i/ili naziv proizvođača ili trgovca smatraju se promidžbenim materijalom. Takvu ambalažu trgovac ne smije naplatiti.
(4) Trgovac mora na zahtjev potrošača zadržati ambalažu prodanog proizvoda.
Fino im se ostavi kutija, i nek se oni jebu s tim. A ne da nas svaki put jebu da fali kutija.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote