"Stvarno mi je zao sto se osjecas ugrozen jer nisi u pravu, pa pribjegavas psovanju i vrijedjanju."
Nemoj mi ti molim te drzati neke prodike jer si ti taj koji cijelo vrijeme bljuje vatru dok sam u svakom svom postu do zadnjeg pokusavao smanjiti "ton".
"Budalastine koji si napisao oko onih slika naravno nisu tacne jer postoji jednacina koja koristi gustinu za izracunavanje idealnih udaljenosti, koje ti ne uvazavas jer bi time tvoj 42" full hd bio cisto bacanje love sto i jest. "
Jos uvijek nisi naucio kako ljudsko oko funkcionira i nista ti nece pomoci u dalnjoj tvrdnji sta god napisao. I ne mislim sada tebi jos ici kvadratnu funkciju nedo bog objasnjavati jer nemam vremena.
Objasnio sam ti sa zadnje dvije slike koje si ti izvadio i pobio te, a ti sada opet neki peti primjer vadis van. E sorry, ali nemam vremena za takve gluposti. Tako bi mogao godinu dana ja tebi dokazivati da si u krivu dok ti vadis kao malo dijete jednu po jednu igracku, a ja ti govorim da ju ne stavljas u usta svaki put.
Objasnio sam ti kako oko funkcionira, dao sam ti linkove na kojima si mogao to podrobnije proucit i za kraj cu reci.
Moj zadnji odgovor na ovu temu vezan uz ovu raspravu ce biti jako jednostavan.
Mozemo se razbacivati brojkama, pokusati nekog nagovoriti raznim grafovima ali krajnji odgovor je jako jednostavan. Probao sam na taj nacin prije nego sto se tema produzila. Ali mislim da je vrijeme da zavrsim cijelu pricu sa cistim jednostavnim logicnim odgovorom, odnosno tekstom koji cu kopirati ovdje!.
-------------------------------
Sve je u očima. Njima gledamo. Sve ostalo su ili marketinske fore ili necija zavist/ljubomora.
-
Based on Visual Acuity data which is simply our eyes ability to fully resolve detail for a 1080x1920 and 720x1280 pixel display.
A person with perfect 20/20 (or 6/6) eyesight can resolve 1/60 of a degree of Arc and this equates to a viewing angle of 32º for a 1080p display and 21.3º for a 720p display from which a viewing distance can be calculated.
Idealno gledanje da vidimo sve detalje 1920x1080 rezolucije:
Za 24 incha monitor -> udaljenost od TV-a = 94.49 cm = Kut gledanja 31.4º
Za 42 incha monitor -> udaljenost od TV-a = 167.64 cm = Kut gledanja 31º
Za 50 incha monitor -> udaljenost od TV-a = 198.12 cm = Kut gledanja 31.2º
Za 60 incha monitor -> udaljenost od TV-a = 237.74 cm = Kut gledanja 31.2º
Kao što vidite kut gledanja se ne mijenja. Zasto. Jer kako sam prije naveo. Imamo recimo 50 incha ekran koji ima odredjenu gustocu pixela koje nase oko moze vidjeti sa daljine od 198.12 cm za 1080p sadrzaj.
Analogno tome, ako gledamo 25 incha 1080p ekran, te mu se priblizimo na duplo manju udaljenost odrzavamo istu kut gledanja. To znaci da nase oko moze duplo vidjeti duplo manje pixele nego na prijasnjoj udaljenosti jer se nalazi na 1/2 od prosle udaljenosti.
Toliko od mene. Jos cu za kraj za one koje zanima kako se tocnije dolazi do tih brojki dati jako dobro objasnjenje koje sam nasao.
http://answers.yahoo.com/question/in...0083548AA33IHN
EDIT: Sad sam vidio post
Citiraj:
Autor prasak
.
|
Potpuno se slazem. Sam si spomenuo "pomicanje trosjeda". Meni je gust gledati svoju 42 incha 1920x1080 plazmu sa 167.64, okruglo 170 cm. Imam 20/20 vid sluzbeno, ali sam uvijek uspio procitati i par brojeva sa 20/15 skale. Inace gledam SD sadrzaj sa 3 metra, ali kad gledam full HD sjednem se na prije spomenutu udaljenost.
To nije glupost, to je moja volja. Netko mozda nema volje pomaknuti se naprijed, ili pomaknuti stolac, fotelju, trosjed. Ali to je njegov osobni izbor.
Za kraj. Ovo je slika 42 incha plazme slikana sa udaljenosti od 1.7 metara. Nitko ne mora na toj udaljenosti ni mrdnuti glavom da bi gledao film ili citao titlove.
Jos mali tip vezan uz zamor ociju. Ako se TV gleda u mracnoj sobi (ja gledam plazmu jer svaki izvor svijetla koji tuce na nju rezultira odbijanjem od njezinog ekrana) oci se manje zamaraju ako ima izvor svijetla koji gledaju veci. Zato se oci najvise zamaraju u kinu u zadnjem redu isto kao i u prvom redu. (jedan i drugi ekstrem)