View Single Post
Staro 15.12.2008., 23:47   #14
zero67
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor antrax Pregled postova

ne, titranje je blinkanje. crt konkretno 60/75/85/kolko vec puta u sekundi osvjetli sloj na kojem se prikazuje slika i ta slika zaista titra, ona se pali i gasi. kad bi ta frekvencija bila 2hz recimo onda bi covjek doslovno vidio paljenje i gasenje monitora svaki put. Ovako se to manifestira kao titranje koje ljudi vide. neki uopce ne vide da titra na 60hz, dok nekima i 85 smeta jos uvjek.

LCD s druge strane dok radi uvijek prikazuje sliku, nekakvu. e sad, ako je frekvencija 60hz onda 60 puta u sekundi svaki od pixela moze promjeniti svoje stanje (boju), no ne mora nuzno, ako bi stavili na istih onih 2hz refresh onda bi se 2 puta u sekundi promjenila slika na cjelom monitoru tako da bi on prikazivao svaku sliku u intervalu dugom 0.5s i super, imamo slideshow, ali za to vrijeme je njegovo pozadinsko osvjetljenje konstantno upaljeno ma koliki njemu refresh bio

malo mi je jasniji prikaz slike na LCD monitorima. Znaci mijenjaju se samo pikseli koji moraju prikazivati drugacije boje. Oni koji prikazuju staticnu sliku ostaju takvi tak dugo koliko je to potrebno.

ovdje pise - http://en.wikipedia.org/wiki/Refresh_rate da efekt titranja moze proizvesti pozadinsko osvjetljenje koje obicno radi na 200 Hz. Da mi je znati kak brzo osvjetljenje ima moj 2232 BW.

Citiraj:

kao prvo smanji osvjetljenje monitora, LCDi za razliku od CRTa imaju uzasno jako osvjetljenje, kod mene je na 20 na svega, a i to je za rad u zatamnjenoj prostoriji previse. Brojka ovisi od monitora do monitora, naravno. drugo ponavljam, ako nije, obavezno spoji monitor digitalnim putem (dvi kabel) jer to rjesava dosta problema, od rozaivh tragova, preko plavih vertikalnih crta do titranja slike. uzrok tome je analogno digitalni konverter koji se nalazi u lcd-ima koji ne odraduje bas savrsen posao uvjek i cesto je puno bolji kod jeftinijih nego kod skupljih monitora.
Samsung 2232 BW- Osvjetljenje mi je na 30, kontrast na 40. I to mi je cini se maksimalno u kaj mogu duze vrijeme gledati. Postoji i "text preset" u ovim unaprijed definiranim vrijednostima, ali je pretamni za filmove i igre. Na movie i game presetu je osvjetljenje postavljeno na 100, ali vjerujem da bi mi zilice u oku popucale da gledam tak u monitor.

Dok s druge strane na curinom Philipsu 170s je osvjetljenje na 95, a kontrast na 50 i uopce mi ne smeta.

I kak da onda ne krivim dijagonalu?!

Naravno da koristim nativnu rezoluciju. Ipak nisam tak neupuceni da si ostavim na manjim rezolucijama ko puno "informaticki nepismenih" ljudi u firmi.

Citiraj:
te vid cijenim sada vise od mnogih drugih stvari, a prije svega vise od necega plitkog poput novaca. Naravno obzirom da se ne kupam u novcima ne mogu si priustiti ono sto je zaista najbolje trenutno, ali za svoje novce mogu pokusati naci najbolje sto mogu dobiti.
S tim se u potpunosti slazem, zato i pokusavam skuziti zbog cega osjecam takve smetnje.
zero67 je offline   Reply With Quote