Citiraj:
Autor technix
hm.. priključilo me nakon mjesec i nešto dana od podnošenja zahtijeva, no dobro...
aktivirao sam danas onaj besplatni sat "optimablast", međutim brzina se uopće nije promijenila. (paket 1024/256 kbps)
Evo šta kaže bwm:
Vaša trenutna brzina prijenosa podataka iznosi:382.90kb/s
Ping xx.xxx.xxx.xxx je vratio sljedeće rezultate:
<table style="border-collapse: collapse;" id="AutoNumber1" width="200" border="0" bordercolor="#111111" cellpadding="5" cellspacing="5"> <tbody><tr> <td width="100" align="left">Poslano:</td> <td align="right">4 </td> </tr> <tr> <td width="100" align="left">Primljeno: </td> <td align="right">0 </td> </tr> <tr> <td width="100" align="left">Izgubljeno:</td> <td align="right">100%</td></tr></tbody></table>Upozorenje! Moguće je da je ICMP promet na vašoj mreži onemogućen!
Zvao sam SZK, no oni ne znaju o čemu se radi... Ima li tko kakav prijedlog?
|
Ista stvar se dogadja i kod mene, no razgovarao sam sa optiminim tehnicarom i objasnio mi je zasto se to dogadja
8Mbit brzina, ukljucim optimu blast, testiram u speedtesut, carnet i optima testu, no svi pokazuju da nije doslo do promjene brzine... ali pri skidanju podatka (npr carnetova stranica ima link za skidanje podatka velicine 11MB preko brzog servera) i povuce mi 16Mbita.. isto se dogadja i sa ostalim brzim serverima, tj onima koji omogucavaju "vise konekcija"
Razlog zasto stranice za testiranje brzine ne ocitavaju da je doslo do stvarnog povecanja brzine jest sto te stranice testiraju brzinu preko jednog porta.
Slicno se i dogadja kod pada brzine (sto je isto slucaj kod mene)
U poslijepodnevnim satima, brzina varira izmedju 3 i 6 Mbita (tako pokazuju stranice za testiranje), ali "stvarna" brzina je uvijek 8Mbita
Razlog je isti, na port se spoji, zajedno sa mnom, veci broj korisnika i brzina preko tog jednog porta je smanjena, no cim se skida podatak preko brzih servera koji omogucavaju vise konekcija brzina se poveca na svoju optimalnu vrijednost