View Single Post
Staro 15.12.2008., 17:16   #2036
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Armand Pregled postova
Rebellion i Bono , sorry na upadu, ali posto vidim da se kuzite u te stvari poprilicno imao bih jedno pitanje za vas.
Naime...kad se pinga odredjena ip adresa ili domena iz command prompta, sta znaci ono TTL , primjer: ''bytes=32 time=63ms TTL=54''
Samo ti ime kaze TTL = Time To Live, znaci nakon koliko vremena ce ICMP packet timeoutati.

@Rebellion tebi cu odgovoriti zasto ti je prijedlog los kad rijesim DDOS problem.

Citiraj:
Autor Rebellion Pregled postova
imam jedan prijedlog, buduci da imas vise racunala u mrezi.
Dakle, 6Mbps je 262kn sa jednom VoIP linijom, a 2x4Mbps bi ti bilo 336kn (2x168kn) sa 2x1 VoIP linijom.
Ako ti to odgovara, prednosti su sljedece, imas:
-2 javne IP adrese (rapidshare )
-2 neovisne parice
-2 neovisna tel. broja
-2 izlaza na net -> racunala u LANu mogu biti u 2 grupe na netu -> bolje rasporedjenje internet veze na racunala

nedostaci:
-uvodis novu bakrenu paricu, vjerojatno t-com naplacuje instalaciju
-imas 2 adsl routera, vjerojatno ti treba nesto nove mrezne opreme (ja ti tu mogu pomoc za bilo sto oko mrezne infrastrukture, javis mi na pm ako treba)
-neznam koliko ces cekati na novu paricu

+kad uvedes novu paricu, ona bi trebala biti bar malo bolja od sadasnje prema trenutnom stanju, tako da mozes testirati maksimum nove parice, pa ako se ona sama pokaze prikladnom za brzinu od 6 ili vise Mbps, mozes i ostaviti samo nju kad ti istekne ugovor za sadasnju
ukratko, otvara ti nove mogucnosti i sto se tice sto ce ti t-ht pruziti, a to inace ne radi, i u praksi.
Znaci 80kn vise za 2mbita, za rapidshare mi ne treba ne skidam skoro uopce, 700kn za novu telefonsku liniju. Odjeljivati mrezu i radit posebne ip rangove pod uvjetom da se moze na amisu je suludo, ovo bi bio dobar prijedlog kad bi mi internet bio od zivotnog znacaja i onda bi radio redudantnu internet vezu. A ja sam svoje clanove lana rjesio sa QOS-om i svi imaju uvijek stabilnu vezu.

Kako sam vec napisao moja je nova parica jer sam tuzio T-com i uveli su mi novu paricu. 6mbita je vise nego dovoljna brzina, a da bas zelim vise uzeo bi od B.neta 16mbita i mir.

Zadnje izmijenjeno od: Bono. 16.12.2008. u 00:14.
Bono je offline   Reply With Quote