Tema: cijene?
View Single Post
Staro 15.12.2008., 15:23   #10
i4004
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
drugim rijecima disk je pojeftinio 10-ak %, sto je logicno da poprati i pad cijena kod nas. naravno +/- u zavisnosti o njihovim cijenama. obzirom da dolar stagnira trenutno nema smisla nerealno nabijanje cijena kojim nasi trgovci anuliraju gubitke (pre)dugog drzanja robe na skladistima.
aaa...no, no...ne možemo sad to rabiti kad smo se toga gore odrekli...
tj. zaključili smo da su u nas cijene rasle i kad su tamo padale....

ovo potonje(o našima i robi na skladištu) je vjerovatno točnije.

gledajući malo šire, ulje i ako poskupi puno kupovat će se, a hdd-i baš i neće.
mislim da su naši trgovci info opreme malo potrčali iskoristit to opravdanje (dolar) ali je ispalo da su si samo naštetili, pa se sad vraćaju.
a to samo pokazuje da su bez razloga dizali cijene.
kao i sa naftom koju sam gore pomenuo.
i kao i sa svime drugim u dućanima....oni dignu(rabe dolar i krizu kao izgovor) da vide mogu li prodavat po tim cjenama...
ako uspije, dobro im, ako ne, još rabe dolar kao izliku, samo što to tada nema smisla...

ono šta ima smisla je znati da u usa cjene konstanto padaju, a u nas porastu naglo pa padaju naglo...daje samo stvar u dolaru, onda bi cjene porasle kolko i dolar, i onda bi padale kao i u usa(sa te više razine koje su poprimile zbog dolara)...

ne isključujem mogućnost da je rast dolara dezorjenitrao naše trgovce, pa nisu ni znali šta da rade, kako bilo...naučit će: uglavnom cjena prodaje proizvod.

ne znam jesam li gore pomenuo, ali ako je kriza kupovanja, onda cjene trebaju ići DOLJE.
jer je sve manje i manje ljudi spremno uložit ovu u nešto ne-esencijalno.
pa ide ono "dam, dam samo da prodam".
ovaj korak poskupljenja su mogli jednostavno preskočiti, i zaradili bi više, jer bi malo preduhitrili porast krize i smanjenu kupovnu moć.

e da, u diskont24 cijena za WD3200AAKS je sada oko 323kn.
2500AAJS je 315kn.
čini se da još nisu sigurni šta rade, jer im je js skuplji od ks.... prije je js bio jeftiniji.

znači u nekih mjesec i nešto cjena se promjenila 80-ak kuna.

što se mene tiče drago mi je da nisam istu stvar kupio za 400kn kad ću je nakraju imat za manje od 300.

pratimo i dalje....
i4004 je offline   Reply With Quote