Tema: koji monitor
View Single Post
Staro 22.06.2004., 03:22   #29
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by RAK
Nisu svi ekrani sa tom mreživom nužno Trinitron ekrani. Neki su pokupili ideju i tako je nastao Diamondtron ekran koji je u stvar samo blijeda i neuspješna kopija. Nikako se ne mogu uspoređivati. Boja i fokus su očajni.

Boja Trinitrona je nenadjebiva. Jedino LCD ekrani tome mogu konkurirati.

Velika mana Trinitron ekrana je konvergencija koja je po rubovima malo slabija od običnih. Toliko da se može vidjeti. Neće smetati ali se vidi.
E tu se RAK, ne mogu u potpunosti sloziti, odnosno revidirati navedeno.

Eizo i Radius (sada pokojni) su uzimali najbolje sto je industrija mogla dati (nekad Sony, Hitachi, nekad sa Mitsubishi-jem)

Svaka kalibracija na Matroxu i rezultati gotovo redovito referenca
industrije. Zasto?, kao sto znas nije samo dosta ubaciti Trinitron ili
inkarnaciju Trona, selekcija aktivnih i pasivnih elemenata je vazna, egzekucija napajanja i vrhunska selekcija PSU-a za full iskoristavanje te slike. Koliko je puta u DTP svijetu Hitachi odnjeo sve moguce nagrade bez Trinitron ekrana, bas zbog vrhunske
selekcije.

Sto se tice Diamondtrona, mozda nisi vidio sve modele, Vrhunski modeli Diamondtron (Mitsubishi /Nec) je potpuno ravan Sony-u.

Nazalost, kod nas vecinom dolaze modeli koji se slazu za istocna trzista sa manjom tolerancijom provjere, na ovo se svi ljute kad cuju, ali to je istina. (Daleko smo mi jos od normi Europe i ne mozemo birati)

Upravo pisem na hibridu Trinitron zadnje generacije (Philips Brilliance) i nikakav LCD ne moze dati bijelu i sivu boju realnu
kao Trinitron/Diamondtron. Radio sam dvije godine na Mac-ovom
Cinema LCD display (Sony) i boja jednostavno nije istog ranga
kao na ovom CRT-u, a ovaj LCD je poznat kao dobar za DTP i video.

Sto se tice te Iiyame, koriste malo stariju verziju Diamondtrona
sa pre nabrijanim visokonaponskim trafom + malo je preopterecen
zbog pre visokih rezolucija. Servisi su ih puni.

Imaju dobru sliku, ali koliko sam vidio ostrina je cijena te "nabrijanosti" Kad rade rade dobro, ali puno se kvare.
Visage je offline   Reply With Quote