View Single Post
Staro 15.12.2008., 02:36   #60
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
od ljeta nosim meke leće. prije njih par godina naočale. previše sam puta nosio naočale nosio na popravak optičaru nakon nogometa :/ i zbog toga uzeo leće. u početku ih nikako nisam mogao staviti, i skoro sat vremena sam gurao u oči i ništa. odustao na par tjedana, i opet probao. nakon pola sata pokanja prstom u oko uspio sam. užasno mi je smetala leća u oku, suzilo oko, ali jednostavno, nakon par puta su se smetnje smanjile. i nakon tog početnog mrcvarenja je svaki put bilo lakše. sad mi je žao zašto nisam puno prije počeo s time

svodi se na to, da se oči priviknu na dodir prsta tj. da se kapci ne zatvaraju čim približiš prst. s vremenom se skuži kako se treba uhvatiti ili pridržati kapak, primicati leću oko, kako pravilno nasloniti. ponekad mi uspije u prvoj sekundi ili zna mi zatrebati par minuta...

kombiniram leće i naočale jer imam kvalitetna esilor monitor stakla na naočalama i s njima mi je bolje gledati.

preporuka: ako razmišljate o lećama, odite do dobrog okulista/ice, napravite pregled, popričajte i vrlo vjerojatno će vam ponuditi (ili zatražite) jednu "probnu" leću s kojom možete vježbati stavljanje na oko. ja sam dobio leću ali sam bio budala pa nisam iskoristio priliku da vježbam s njom nego tek s kupljenima sam vježbao (i izgubio mjesec dana na to)
nije bitna ako je dioptrija leće manja ili veća, bitno je da čim više vježbate stavljanje leće u oko, koliko god bilo teško. s vremenom ćete se jednostavno naviknuti
jollyb je offline   Reply With Quote