@Mikeyy
Ma covjek ne zna za sta je namjenjen THX, kad ga primjeniti i kako procitati tabele. Nije naveo ni velicinu sobe i tako dalje i tako dalje, To 1.8m je za ugao do 36 stepeni razdaljine 3m gdje se slika sa sto vecim uglom smanjuje a da se opet moze razaznati svaki pixel. Ili je on stavio onih svojih 2.7m jer se svijet vodi po velicine njegove sobe.
Nema recezenta niti covjeka na svijetu koji gleda tv po THX standardima jer je on namjenjen prvenstveno kinima i puno vecim rezolucijama pa je onda prenesen na kucne flat panele.
Ali kako vidimo postoje ljudi koji razbacaju namjestaj da bi gledali 42" sa 1.6m... o tom u nastavku
@Mad_Duke
Obicno se na forumima nadju ljudi koji preko tudjih postov a i saznanja vole da pametuju a nisu u stanju bili nista svoje ikad da napisu.
Te ljude niko niti postuje niti ih uzima za ozbiljno, jer obicno kao ti maloprije krenu u nedostatku argumenata da vrijedaju.
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Tako da je TH-50PY80P veci 19% od TH-42PY80P, ali je zato i 56% skuplji
|
A ja ti kazem; Kupio si 42py80 i imas istu sliku u HD-u sa preporucinee udaljensoti za 42" kao onaj sa pv80. Imas goru sliku sa preorucene udaljenosti sa SD signalom. To sto nisi bio informisan pa si dao 2300kn vise u odnosu na PV80 je samo i samo iskljucivo tvoja krivica.
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Za 4400 kuna se moze kupiti
bluray player
ps3 koji ima bluray
cijeli HTPC koji ima bluray
|
U tvom slucaju mogao si biti dobar tih 56% + 2300kn sa PV80
Nadalje 50py80 je najbolja 1080p 50" plasma za svoje novce, pa o kakvim cijenama si ti uzeo da komentarises!?
Isplatnije mozda dati 4k kuna vise za py800 ili 8k kuna vise za lx5090???
A da 42 1080p i 50" 1080p su isti samo se mora pomaknuti i fotelja da odgledat HD kako treba
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Zasto sam zapeo za ovo ovoliko. Zato jer svojim postom koji je sluzbena referenca na forumu na prvom postu ovog topica obmanjujes (znam da ne namjerno) sve ljude koji misle kupiti novi flat panel TV.
|
Zapeo si jer imas 42py80 i vokri ti je sto se svi slazemo da je 1080p na toj dijagonali nepotreban, ne svi na ovom forumu nego svi koji su ikad bilo sta procitali oko HD-a. Dakle bacio si novce i zelis da ti bude lakse takos to ces opravdati svoju kupovinu e ne moze! Cekam i vlansike 32" LCD-ova da kazu kako su sjeli na pola metra od tv-a i gledali HD

Imas momcino 1265 postova, ja 10 puta manje, imao si vremena da pises i pises o HD-u i da tvoje misli budu okacene na prvu stranicu, da si rekao sta pametno ili znao nesto sto drugi nisu vjerujem da bi se to i dogodilo.
Najgora moguca stvar za jednu osobu je da se identificira sa objektom kao sto ti radis sa svojom milom plasmicom.
Dao si 2300kn vise za stvar koju ne mozes iskoristiti, jer tvoje oko ne vidi toliko zbijene pixele a to sam ti objasnio u prethodnom postu.
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Ja mogu samo dati primjer iz svog zivota. Gledam 42 incha plazmu sa 2.7 metara udaljenosti inace. Ali kada idem gledati full HD materijal sjednem se na 1.6 metara. Zbog toga moram pomicati stolic koji inace tamo stoji sto me uzasno zivcira. Ja imam volje napraviti tu malu radnju prije gledanja, ali vjerujem da bi to uzasno moglo zivcirati nekog drugog.
|
Gledas 42" sa 1.6m

Vjerujem da je to jako ugodno iskustvo, i opet zbog zbijenosti pixela ti ne razaznajes 720p i 1080p.
Niko nikad u istoriji HD-a nije zrtvovao udaljenost radi rezolucije, ti si prvi slucaj jer ocigledno nisi upratio ovu moju recenicu;
Citiraj:
Autor Nani
Postoje osnovni postulati a to je da se prvo odredjuje minimalna udaljenost(da ne bi ekran izgledao prevelik) pa tek se onda odredjuje koja rezolucija odgovara toj udaljenosti.
|
Posto te fidujem sa informacijama od kojih pametujes po ostalim forumima, da znas da je najostriji blu-ray na LX6090 60" plasmi a ne na tvom 42" full hd-u.
A sto je to tako, imas google pa istrazi
E sad ne mozes se priblizavati ekranu da bi konpenzirao malu dijagonalu, koliko para toliko muzike!
Dakle cijela porodica treba svaki put kad "pristave" blu-ray da se pomicu na 1.6m da bi vidjeli beneficiju 1080p i tako 5, 7 10 godina dok god ne uzmu veci ekran

I ti hoces da tebe neko ozbiljno shvati?

Koga ces ti savjetovati sa svojim subjektivnim stavovima donesenim na osnovu jedne televizije koju ti posjedujes?
Mogu mislit koja ti je milina citat titlove na 42" sa 1.6m udaljenosti, glava radi samo lijevo desno
Prvu sliku koju si postavio nisam zelio da komentarisem da te ne bi uvrijedio, naravno nasmijat se samo i pustit da zivis u zabludi sa svojim pod jedan "matematickim" pa onda hd sposobnostima.
Sta je ovo, kakve su ovo skrabotine, ovo su duzi a ne 2D prostor sa povrsinom o kojoj tebi nista jasno nije, jer si uzeo i uvecao prvu mjeru i nista vise.
Kako sma ti rekao tom analogijom i 32" se moze gledati 1080p samo privuci stolicu na metar od tv-a, a na to si sutio pametnjakovicu jeli, maca popala jezik?
Gdje je gustina pixela, gdje je 2D prikaz, gdje su ogranicenja ljudskog oka od 30 do 40 pixela po kvadratnom incu za preporucene udaljenosti, gdje je fizicko povecanje pixela kod vecih dijagonala, preslozena ti je bila prica o gustini a ne da sve ovo uzmes u obzir zato vjerujem da i ne citas kako treba sto napisem jer svaki put kad otvoris stranicu zaziga srce pa i preletis sta ti pisem, opet maca popala jezik!
Stavi i 15" monitor sa 1080p rezolucijom pa nosom ljubi ekran dok gledas sliku?
Ista analogija samo tebe pratim.
I ti zaista mislis da na 15" gledan sa 30cm i 50" ekranu gledan sa 2 metra ljudsko oko moze razaznati sve detalje koje pruza 1080p reza.
Napisem onakve stvari i nadjes se da kazes kao obmanjujem ljude jer si ti sve skontao sta i kako na svojoj plasmi!
Od tvoje gluposti je gora tvoja pokvarenost i zavist!
Gustinu pixela si opet djelio i dobio 1.19 sto je omjer 50" i 42" rezolucije umjesto da poredis kvadratne povrsine, ali ovaj put nema vise racunanja i pokazivanja sa moje strane jer takvim pojedincima ne prodajem znanje za novac a ne besplatno!
Ne kontas ti nista, jel da?